Vad är Lenovo?

Lenovo är ett internationellt teknikföretag som tillverkar hårdvaru- och programvarulösningar. Lenovo Corporation är resultatet av en sammanslagning mellan ett kinesiskt företag och IBM Personal Computing Division. Från och med 2011 rankas det som ett av världens största persondatorföretag med populära produkter som ThinkPad-bärbara datorer och ThinkCentre-stationära datorer, arbetsstationer och servrar.

Historia

Lenovo grundades 1984 av en grupp teknologer och forskare i Kina. Företaget distribuerade produkter till stora teknikföretag som IBM och HP innan de tillverkade sina egna produkter. Tio år efter grundandet blev Lenovo ett börsnoterat företag på Hong Kong Stock Exchange. Detta följdes av produktionen av en Lenovo-märkt server och bärbar dator under de kommande två åren. Lenovo blev marknadsandelare i Asien och Stillahavsområdet 1999. Lenovo förvärvade IBMs PC-division 2004.

Platser

Lenovo har inte ett huvudkontor i världen, utan gynnar istället en distribuerad hanteringsstruktur med operativa nav runt om i världen. Platser inkluderar Bangalore, Indien; Peking och Shanghai; Paris; Yokohama, Japan; och Raleigh, North Carolina.

ThinkPad Laptop

ThinkPad-bärbara datorn, som finns i olika modeller, designades ursprungligen och såldes av IBM. Med Lenovos förvärv av IBM Personal Computing Division tillverkas och marknadsförs denna serie bärbara datorer nu av Lenovo. ThinkPad har varit ett populärt val för skolor och företag på grund av dess säkerhet, prestanda och hållbarhet. Lenovo fortsätter att förbättra ThinkPad och har därför höga betyg för kvalitet och kundsupport. ThinkPads är de bärbara datorerna som används på NASA International Space Station.

ThinkCentre Systems

Precis som ThinkPad, producerades ThinkCentre ursprungligen av IBM. ThinkCentre-linjen består av olika modeller för skrivbord, server och arbetsstation som marknadsförs för företag. Modellerna representerar en rad funktioner och priser för att passa olika branscher. ThinkCentre-systemen är kända för sin hastighet, liksom produktivitetsrelaterade funktioner som pekskärmar, högupplösta skärmar och zoomfunktioner. Servrarna är byggda för säkerhet och energieffektivitet, vilket syftar till att ge kostnadseffektivitet.