Så här fixar du batteri som inte laddas i Acer Aspire One

Batteriet i din Acer Aspire One-bärbar dator har en begränsad livslängd mellan 1,5 och tre år med hundratals laddningscykler. Om du har problem med att ladda batteriet eller om batteriet inte håller en laddning kan batteriet behöva bytas ut. Innan du skickar in batteriet för återvinning måste du dock ta några steg för att se till att batteriet laddas ordentligt.

Steg 1

Flytta din Acer Aspire One till en klimatstyrd miljö för laddning. Om temperaturen är under 32 grader eller över 104 grader laddas inte batteriet.

Steg 2

Ta ut batteriet efter att ha kopplat bort den bärbara datorn från valfri strömkälla och torka försiktigt av metallkontakterna med en luddfri trasa. Batteriet hålls av ett skjutlås och frigör skjutreglaget. Skjut låset till "Låst upp" och håll frigöringsreglaget medan du tar ut batteriet.

Steg 3

Skjut tillbaka batteriet på plats och tryck tills det klickar på plats. Skjut låset till "Låst" för att säkerställa korrekt installation.

Steg 4

Sätt in laddningskabeln helt i Aspire One: s laddningsport och kontrollera att strömkabeln är ordentligt ansluten till nätadaptern "brick". Anslut den trekantiga strömkontakten till ett fungerande vägguttag. Om den bärbara datorn fortfarande inte laddas, prova ett annat uttag som du testar med en annan enhet, till exempel en lampa, för att se till att uttaget fungerar som det ska.

Steg 5

Ladda ner den senaste BIOS-uppdateringen för din specifika Acer Aspire One-modell från Acers webbplats. Extrahera zip-filen och följ anvisningarna på skärmen för att uppdatera BIOS. Stäng av den bärbara datorn och ta bort batteriet och nätsladden i 30 sekunder. Tryck på "F2" medan du startar för att komma in i BIOS, tryck på "F9" för att ladda standardvärden och tryck på "F10" för att spara dina inställningar.

Köp ett nytt batteri från Acers webbutik om batteriet fortfarande inte laddas. Om du behöver hjälp med att hitta rätt batteri, ring försäljningsavdelningen på 1-800-910-2237.