Så här får du Steam Cloud att fungera på en Mac

Steam Cloud synkroniserar dina framsteg i spel på alla dina datorer. Du kan till och med börja spela på Windows och växla till din Mac för att fortsätta om du använder ett spel som stöder plattformsparande filer. Endast vissa spel har stöd för Steam Cloud och inte alla spel som använder spara filer på flera plattformar. Till exempel har spel som använder Valves källmotor sparar plattformen, men vissa spel från tredje part, inklusive Torchlight, har sparar som är oförenliga på olika plattformar.

Steg 1

Aktivera Steam Cloud och kontrollera detta i Steams inställningsfönster. Klicka på "Steam" -menyn högst upp på skärmen medan du är i Steam, välj "Settings" och klicka på "Downloads + Cloud" -fliken högst upp i inställningsfönstret för att komma åt alternativet. Klicka på kryssrutan "Aktivera Steam Cloud-synkronisering för spel som stöder den" längst ner i fönstret och klicka på "OK" för att aktivera Steam Cloud om det är inaktiverat.

Steg 2

Kontrollera att Steam Cloud är aktiverat för det specifika spelet genom att högerklicka på spelets namn i ditt Steam-bibliotek och välja Egenskaper. Klicka på fliken "Uppdateringar" högst upp i fönstret med egenskaper och klicka på kryssrutan "Aktivera Steam Cloud-synkronisering för [spelnamn]" för att aktivera Steam Cloud för spelet om det är inaktiverat. Om du inte ser kryssrutan innehåller spelet inte Steam Cloud-stöd.

Steg 3

Se till att Steam Cloud är aktiverat på dina andra Windows- eller Mac OS X-datorer genom att upprepa dessa processer på varje dator. Spara spel synkroniseras inte om Steam Cloud är inaktiverat i Steam eller för ett specifikt spel.

Ställ Steam i online-läge på alla dina datorer genom att klicka på "Steam" -menyn och välja "Gå online." Steam Cloud synkroniserar inte din speldata över Internet om Steam körs i offline-läge.