Hur du återställer ett Gateway BIOS-lösenord

BIOS, som står för Basic Input Output System, är det mest låga operativsystemet på din dator. BIOS ansvarar för att automatiskt utföra ett antal uppgifter, såsom att ställa in datorns processorns klockhastighet och bestämma tidpunkterna för datorns minne. Återställning av ett BIOS-lösenord på din Gateway-dator kan göras på flera sätt, så välj det som passar bäst för din situation.

Navigera till xs4all.nl och försök att använda de huvudlösenord som finns där (se Resurser nedan). Dessa är BIOS-lösenord inbyggda i systemet som kan användas av tekniker och annan servicepersonal när de arbetar på en annars låst dator.

Kontakta Gateway och prata med en kundtjänst om att få ett huvudlösenord för just din modell om inget av lösenorden i steg 1 fungerar (se Resurser nedan).

Öppna datorhöljet med en stjärnskruvmejsel (eller ingen skruvmejsel alls om du har ett fodral som stöder skruvlös inmatning). Titta i din bruksanvisning för att hitta BIOS-chipet på moderkortet. Ta bort detta chip genom att försiktigt klämma fast skruvmejseln under det och bända det från moderkortet.

Vänta fem minuter och placera chipet på plats igen på moderkortet. Detta kommer att återställa minnet, ta bort lösenordet och ge dig åtkomst till din dator.

Objekt du behöver

  • Datorns bruksanvisning

  • stjärnskruvmejsel