LED-TV-repor

Små repor på en LED-skärm kanske inte är särskilt märkbara, men även den minsta hårstråna är irriterande om du vet att den är där. Det finns några DIY repor för LED-skärmar. Om din TV fortfarande är under garanti, kontakta först tillverkaren om att byta ut skärmen. om du försöker med en DIY-teknik först kommer det förmodligen att ogiltigförklara din garanti och någon chans att få en gratis ersättning. Om det inte finns någon garanti, börja reparationer i ett litet område för att se till att din teknik fungerar utan att skapa mer skada.

Skrapsatser

Skrapborttagningssatser finns kommersiellt tillgängliga online och från elektronikbutiker. Satserna innehåller vanligtvis en flaska eller ett rör med en polerkräm plus mjuka torkdukar eller en mikrofiberduk för applicering. Använd den medföljande trasan för att gnugga och polera en liten mängd polerkräm på skärmen. Börja i ett litet område när du använder ett repsats och se till att ditt kit är säkert för LED-skärmar. Det finns olika formuleringar för olika typer av telefon-, bildskärms- och TV-skärmar. Att använda fel typ av polerkräm kan skada hela ytan på din TV. Använd aldrig pappershanddukar, eftersom de är för grova för jobbet och bara kommer att lägga fler repor på skärmen.

Alkohollösning

En liten mängd sprit och vattenutspädning tar bort lätta repor, men du måste experimentera med utspädningsstyrka. Blandning av 20 delar destillerat vatten till en del spritalkohol skapar en lösning som bör ta bort lätta repor utan att skada den omgivande LED-beläggningen. Du kan gå så högt som ett förhållande 1: 1, men börja med minsta möjliga mängd alkohol och tillsätt lite mer tills du ser resultat. Doppa en bomullspinne i utspädningen och torka försiktigt repen tills den försvinner. Följ detta med en bomullspinne doppad i vatten och torka med en mjuk mikrofiberduk eller lufttorka. Börja smått. Om det är för mycket spritalkohol kommer det att skapa permanent smuts i skärmbeläggningen. Använd aldrig fönsterrengöringslösningar, vilket skadar skärmen ytterligare.

Vit suddgummi

Alternativet som är minst sannolikt att skapa permanenta skador är en gammaldags vit radergummi. Eventuella pennmärken från radergummit kommer att överföras till skärmen och orsaka märkbar skada, så se till att det är ett helt nytt radergummi. Vita suddgummi finns vanligtvis i den arkitektoniska ritningssektionen i en kontorsvaruaffär. konstförsörjningsbutiker bär dem också. Radera försiktigt, rör dig i riktning mot repan. Var inte överdriven här, annars gnuggar du för mycket av beläggningen och skärmen kommer att få ett dramatiskt (och permanent) fläckigt område.

Skrapläge

Du får mest lycka till att reparera tunna, lätta repor och repor nära kanterna på skärmen. Djupa repor och repor i mitten av skärmen är mer märkbara och svårare att bli av med utan att skada LED-skärmbeläggningen. Om du har en djup rep mitt på skärmen, försök att reparera änden av repan först. Om det går bra, använd metoden över hela repen. Som alltid, börja i det lilla för att undvika att skapa ett mer märkbart problem än vad du började med.