Rotting S6 eller S6 Edge inaktiverar Samsung Pay

Samsung Galaxy S6- och S6 Edge-ägare som vill rota sina enheter är bättre att inte gå vidare, med tanke på att Samsungs efterlängtade funktion 'Samsung Pay' inte kommer att fungera på rotade enheter.

Många användare har rotat sina enheter för att anpassa sin telefon och inaktivera vissa appar som inte kan stängas av normalt. Men när enheten är rotad blir dess integritet knäckt vilket i sin tur inaktiverar känsliga funktioner som Samsung Pay och KNOX.

Samsung Pay

Samsung Pay förväntas släppas i år och det gör att du kan betala för din shopping med Galaxy S6 och S6 Edge-telefoner.

Samsung Pay har kommit in för mycket beröm från granskare och rankat bättre än sina konkurrenter - Apple Pay och Android Pay på grund av dess kompatibilitet med NFC och MST (Magnetic Secure Transmission).

MST-teknik används ofta i betalningsterminaler som vi normalt stöter på när vi shoppar - Betalningsterminalen där vi har svept våra kredit- och betalkort i flera år.

Samsung Pay har potentialen att bli det mest använda mobila betalningssystemet på grund av sin enkla integration med vanliga betalningsterminaler och Samsungs band med stora kreditkortsföretag och banker som VISA, MasterCard, Bank of America, American Express, JPMorgan Chase, US Bank och Citi.

Samsung Pay väntas debutera någon gång senare i år i USA och Korea på Samsung Galaxy S6 och S6 Edge-telefoner följt av andra länder och enheter.