Vad är autonomt läge för trådlöst?

Med åren har betydelsen av ordet "trådlöst" förändrats avsevärt. Det som först kallades "trådlöst" nu kallas "radio". I den moderna världen beskriver termen generellt flera tekniska tillämpningar. Autonom eller asynkron trådlös innebär att en enhet fungerar oberoende, utan specifika kontroller eller synkroniseringssignaler från andra enheter. Motsatsen till autonom är synkron.

Trådlös

Uttrycket "trådlöst" beskriver tekniskt en enhet som kommunicerar med en annan utan ledningar, vanligtvis med radiovågor, men ibland med infraröda ljusvågor. En mikrovågsradio som transporterar stora mängder information mellan två platser ger en trådlös lösning, liksom en TV: ns fjärrkontroll. En parabol tar emot TV-program utan kabel, vilket gör den också till en trådlös lösning. Vissa applikationer förvirrar problemet. En mobiltelefon kallas inte en "trådlös telefon", men den kan kanske skapa en trådlös anslutning till Internet. En telefon i ditt hem som fungerar utan ledningar kallas ofta "trådlös".

Synkron

Många typer av analoga och digitala elektroniska telekommunikationssystem behöver en synkroniseringssignal för att samordna tidsinformationen för att säkerställa att alla enheter börjar vid en rad. Utan en synkroniseringssignal skulle en TV-apparat inte veta när den skulle börja skanna skärmen. En enhet som tar emot en ström av miljarder bitar av information varje sekund över ett industriellt mikrovågsradiosystem skulle inte veta vilken bit som skulle identifieras som den första under en viss sekund. Enheter fungerar i ett synkront läge när exakta tidsfunktioner gör en kritisk skillnad i kvalitet.

Autonom

Vid sändning av en trådlös signal i autonomt läge har mottagaren förmågan att läsa signalen och bestämma utifrån dess innehåll när någon timingprocedur ska startas, utan närvaro av en synkroniseringssignal. Målet, enligt en avancerad kursbeskrivning inom autonom trådlös systemutveckling vid Telecom Sudparis, är att möjliggöra "dynamisk och spontan skapande av nya applikationer och tjänster, baserat på ett transparent skapande av supportnät, deras anslutning och deras integration till nätverk. infrastrukturer ... som möjliggör multiteknisk rörlighet mellan de sammankopplade domänerna. " Kort sagt, det gör saker lättare att haka ihop.

Samtrafik

Tack vare autonom trådlös teknik har du en stor mängd inter-anslutningar. Du kan ansluta en trådlös router till en telefonlinje nästan var som helst i världen för att ansluta en bärbar dator till Internet. Du kan omedelbart skicka ett textmeddelande eller ett fotografi från en mobiltelefon till ett e-postkonto för en vän. Du kan montera en mobiltelefon på bilens instrumentpanel, och den leder dig till en nyöppnad fiskrestaurang med ständigt uppdaterad kartinformation från Internet. Utvecklare strävar ständigt efter att distribuera mer information över större områden med autonomt trådlöst läge.