Använder Verizon FiOS befintlig koaxialkabel?

När du överväger att byta din Internetleverantör hittar du alternativen i flera huvudavdelningar. Till exempel använder DSL höghastighetstjänst befintliga koppartelefonlinjer för att sända din Internetanslutning. den bär Internetsignaler över telefonlinjer med frekvenser som människor inte använder i konversation. Kabelinternetstjänst använder befintliga koaxialkablar, som traditionellt används för att bära TV-program. FiOS Internet-tjänst använder fiberoptiska linjer för att leverera din internetanslutning.

Koaxialkablar

I de flesta samhällen i USA har kabel-tv-företag installerat koaxialkablar som ansluter till praktiskt taget alla hem och lägenheter. Den typ av kabel som traditionellt används av kabelföretag är koaxialkabel. Koaxialkabel känns vanligtvis igen av en skruvkoppling i slutet, med en tunn koppartråd i mitten. Även om de är kända för att ha TV-program kan dessa kablar också innehålla Internetinformation och ge dig en alltid pågående höghastighetsanslutning online.

Fiberoptiska kablar

Fiberoptiska kablar är gjorda av tunna trådar formade till rör. Rören är omgivna av en ljussäker, reflekterande gummiklädsel. Digital information färdas genom dessa rör som ljusblixtar; beklädnaden reflekterar ljuset tillbaka in i glasröret. Varje bostad och verksamhet i en Verizon FiOS-krets har buntar med hundratusentals av dessa rör. Signalen i en FiOS-kabel förblir stark över långa avstånd, i motsats till DSL- och koaxialkabeltjänster.

FiOS Internet-tjänst

Verizon fäster en optisk nätverksterminal (ONT) till din bostad eller verksamhet, vanligtvis på en extern plats. De fiberoptiska kablarna går direkt till denna enhet; de kommer inte in i ditt hem eller företag. En Ethernet-kabel ansluter ONT till din dator eller router. Inget modem krävs i ditt hem, vilket vanligtvis krävs med koaxial- och DSL-anslutningar. När du överför information över Internet omvandlar ONT din information tillbaka till ljuspulser för att överföra via det fiberoptiska nätverket.

Fördelar med FiOS

FiOS-anslutningshastigheter kan vara betydligt högre än anslutningar med DSL eller kabel, upp till 50 mbps i vissa områden. Uppladdningshastigheten är också betydligt högre - upp till 20 Mbps. Dessutom är FiOS-linjerna dedikerade till din internetanslutning; du delar inte bandbredden med tv-program eller telefonsamtal. Även om DSL- och kabelanslutningar kan vara utsatta för störningar är fiberoptiska anslutningar vanligtvis inte.