Vanliga frågor om textning med Verizon Wireless

Verizon Wireless erbjuder kunderna möjlighet att välja sina textmeddelandepaket eller betala per meddelande. Du kan skicka textmeddelanden (SMS) eller bild- och videomeddelanden (MMS) från din mobila enhet eller persondator. Vanliga frågor om Verizon-textmeddelandetjänster handlar om storleken på varje textfil, kostnaden för tjänsten och hur du kan skicka och ta emot textmeddelanden till andra ägare av mobilenheter.

Sätt att skicka och ta emot texter

Verizons trådlösa kunder kan skicka och ta emot textmeddelanden via sina telefoner precis som en abonnent i vilket nätverk som helst. De kan också skicka en text till en annan Verizon-kund via Internet. Verizons webbplats erbjuder vem som helst att skicka en text till en befintlig Verizon-trådlös prenumerant. Du kan också skicka och ta emot ett textmeddelande till och från en Verizon-trådlös prenumerant via e-post. Verizon-kunder kan välja ett användarnamn eller använda deras mobilnummer. Adressen för att skicka och ta emot sms via e-post är användarnamnet eller telefonnumret följt av @ vtext.com.

MMS (Multimedia Messaging Service)

Multimediameddelanden är tillgängliga för Verizon-kunder för att skicka och ta emot fotobilder eller videor förutsatt att deras mobila enhet stöder båda formaten. Du kan skicka en bild till en annan mobiltelefon (valfri operatör) eller en 30-sekunders video. MMS är också tillgängligt via e-post med användarnamn eller telefonnummer följt av @ vzwpix.com. Andra funktioner för att skicka och ta emot MMS-meddelanden bestäms av förmågan hos kundens mobila enhet. Vissa enheter låter dig skicka bilder och videor i samma meddelande medan andra inte gör det. Se din mobila enhetshandbok för att lära dig vilka typer av MMS-alternativ som finns tillgängliga via din Verizon-trådlösa tjänst.

Tillåten storlek på texter

Standardstorleken på ett textmeddelande är begränsat till 160 tecken. Vissa prenumeranter kan välja Enhanced Messaging Services för att få upp till 1000 tecken (beroende på enhet). Teckenbegränsningen inkluderar avsändarens återuppringningsnummer eller e-postadress. Gränsen för upplösning och kvalitet på MMS-meddelanden varierar beroende på enhet. Telefoner som har kameror på 2MP och större får meddelandena (video och bilder) reducerade till 500 kb innan de skickas. Minskningen av filstorleken kan äventyra kvaliteten på videon eller bilden.

Kostnad till text

Vid tidpunkten för publicering kan Verizons trådlösa abonnenter välja att betala per enskilt textmeddelande eller förskottsbetalning för ett textpaket. Enskilda texter för inhemska mottagare och mottagare i Kanada, Mexiko, Puerto Rico och Amerikanska Jungfruöarna kostar mindre än ett meddelande till internationella mottagare. Paket varierar från 250 text- och MMS-meddelanden, 500 meddelanden och 5 000 meddelanden med olika priser för varje nivå. MMS-meddelanden till internationella mottagare debiteras separat från inhemska MMS-meddelanden och är uppdelade i mottagande och sändande kategorier för prissättning.