Hur man smsar på en iPod Touch

Normalt kräver SMS-smsning användning av en mobiloperatör - även på en iPhone kan du inte skicka SMS-texter med appen Messages via Wi-Fi. Men även om iPod Touch inte kan använda en cellanslutning, erbjuder den två alternativa metoder för att skicka och ta emot textmeddelanden: använda iMessages eller använda appar från tredje part.

Skickar iMessages

Sedan iOS 5 har den inbyggda Messages-appen stöd för iMessages förutom SMS-meddelanden. Till skillnad från SMS-texter kan du skicka och ta emot iMessages via Wi-Fi; dessa iMessages kostar inget att skicka. Till skillnad från SMS-texter fungerar dock iMessages bara med Apple-produkter. Du kan använda dem för att chatta med människor på iPhones, iPod Touches, iPads och Mac-datorer, men de fungerar inte med något annat telefonmärke. För att ställa in iMessage, öppna appen "Inställningar", tryck på "Meddelanden" och sedan "Använd ditt Apple-ID för iMessage." Logga in, tryck på "Skicka och ta emot" och lägg till alla e-postadresser och telefonnummer som du vill koppla till ditt konto.

Alternativa appar

Om du vill skicka SMS till personer som använder telefoner som inte är Apple från en iPod Touch måste du ladda ner en alternativ sms-app från App Store. Många företag erbjuder appar för att skicka SMS-texter via Wi-Fi, alla med sina egna funktioner. Till exempel gör Facebook Messenger och Google Voice det lättare att skicka meddelanden till dina kontakter på deras respektive tjänster. Andra alternativ inkluderar Text Free, som låter dig visa dina texter på din dator.

Version Varning

Informationen i den här artikeln gäller iOS 7. Det kan variera något eller betydligt i andra versioner.