Finns det ett sätt att göra din aktivitet på YouTube privat?

Du kan hålla dina YouTube-aktiviteter privata på flera sätt, beroende på hur du använder webbplatsen. Det enklaste sättet att vara anonym är att logga ut från ditt Google-konto innan du tittar på en YouTube-video så att Google inte länkar din aktivitet till ditt konto. Andra alternativ inkluderar att ändra dina sekretessinställningar så att dina gillanden och prenumerationer inte syns för andra användare och ändra dina historikinställningar så att YouTube slutar spela in din sök- och visningshistorik.

Inställningar för sekretess och historik

Om du vill ändra dina sekretessinställningar klickar du på din avatar på YouTube-webbplatsen och väljer "YouTube-inställningar". Välj fliken "Sekretess" och ändra sedan inställningarna för att dölja dina prenumerationer och gillanden. Gå sedan till din YouTube-startsida och välj fliken "Historik". Härifrån kan du radera din sparade visningshistorik och förhindra att YouTube sparar namnen på andra videor du tittar på. Klicka på din avatar och sedan på "Video Manager" och välj fliken "Sökhistorik" för att hitta alternativen för att radera dina tidigare YouTube-sökningar och förhindra att webbplatsen sparar framtida sökningar.

Videouppladdningar

Om du laddar upp videor till YouTube kan du ändra videoklippens sekretessinställningar för att kontrollera vem som kan se videoklippen. Genom att ställa in en video till Privat kan du begränsa publiken till att välja individer. Om du ställer in en video som olistad kan du dela en länk till videon som andra kan använda för att se den, men videon visas inte i sökningar eller på din kanal.