Vilket ljudformat kan iPhone spela?

IPhone 4 kan spela olika ljudformat, inklusive MP3, MP3 VBR, WAV, AAC, skyddad AAC, HE-AAC, Apple Lossless, AIFF och format associerade med Audible-ljudprogramvara. Varje format erbjuder sina egna unika egenskaper som kan påverka ditt beslut att använda dem på din iPhone 4.

MP3

Det vanligaste formatet för delning av låtar och annat ljud är MP3-format. MP3-filer är komprimerade versioner av ett originalt ljudspår som tar bort ohörbara delar av kompositionen för att spara utrymme. Detta format stöds av iPhone 4, så länge som MP3 har en bithastighet på 8 till 320 Kbps. MP3 VBR-filer, som har en variabel bithastighet, stöds också.

AAC

Filer i Advanced Audio Coding (AAC) -formatet är standardljudformatet som Apple använder för sin iTunes-musikbutik online, som ger majoriteten av det betalda ljudinnehållet till användare av iPod och iPhone. IPhone 4 stöder AAC-filer med bithastigheter på 8 till 320 Kbps. AAC-ljudformatet utformades för att förbättra prestandan hos den äldre MP3-tekniken. HE-AAC-formatet (High-Efficiency Advanced Audio Codec) komprimerar ljudet till ungefär en tredjedel av storleken på en typisk AAC- eller MP3-fil samtidigt som kvaliteten bibehålls. Detta format gör det möjligt för många fler låtar att placeras på din iPhone 4 jämfört med andra typer av filer, men används vanligtvis för att strömma ljud över Internet.

WAV

Filer i WAV-ljudformat är ofta de okomprimerade versionerna av filer som finns i MP3- eller AAC-format. WAV-filer är betydligt större än MP3 och andra komprimerade format och representerar i allmänhet cirka 10 megabyte (MB) per minut musik. WAV-formatet erbjuder CD-ljud för iPhone 4, men begränsar kraftigt mängden låtar som kan passa i enhetens interna minne. Medan WAV-filer vanligtvis är standarden för okomprimerat ljud på Windows-datorer, representerar AIFF-filer, som också stöds på iPhone 4, motsvarande format för Apples Macintosh-datorer.

Andra format

IPhone 4 stöder också ljudformatet Apple Lossless, som försöker tillhandahålla musik på det sätt som artisten tänkt med noll kvalitet förlorad från originalinspelningen. Dessa filer är mycket stora och används vanligtvis av musikälskare eller de som är stora fans av en viss artist. Dessutom stöder iPhone 4 filer relaterade till Audible musikprogramvara. Detta inkluderar filer i Audible-format 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX och AAX +. Audible erbjuder iPhone 4-användare möjligheten att lyssna på böcker på sin telefon och dessa format tillgodoser filer som endast innehåller tal.