Hur man får kontinuerlig musik på Tumblr

När du bäddar in en egen musikspelare i din Tumblr-blogg lägger du till ett personligt ljudspår som ger bakgrundsmusik för dina läsare. De flesta spellisttjänster är utrustade för att stödja mer än enkel uppspelning - du kan till exempel konfigurera din spelare så att den automatiskt börjar spela när bloggen startas eller för att kontinuerligt slinga spellistan så att den upprepas på obestämd tid. När du har konfigurerat din spellista och aktiverat de kontinuerliga uppspelningsalternativen, bädda in HTML-skriptet där du vill att det ska visas på din Tumblr-sida.

Skapa din spellista

Det första steget i processen är att skapa spellistan, och valet av tjänst du använder för att bygga den beror på hur du vill kompilera dina ljudfiler. Hypster har till exempel ett sökbart bibliotek med MP3-filer som du kan använda för att lägga till låtar för uppspelning. Streampad tar å andra sidan alla ljudfiler som du någonsin har laddat upp till din blogg och sammanställer dem till en personlig spellista. Med SCM Music Player kan du utveckla en spellista med hjälp av webbadresserna som länkar till enskilda MP3-filer var som helst på webben.

Skaffa HTML-skriptet

Designa din spelares hud - till exempel, välj spelarens färger, layout och storlek - och se till att alternativet "Upprepa" är aktiverat. Generera, markera och kopiera det resulterande HTML-skriptet. Med SCM Music Player görs detta med flikarna "Välj hud" och "Konfigurera inställningar". Med Hypster, håll muspekaren över alternativet "Skapa", välj "Spelare" och klicka på "Hämta kod" när du har valt spelarens visningsinställningar. Om du har använt Streampad klickar du på Tumblr-ikonen för att anpassa spelarens skärm och hämtar sedan skriptet från rutan "Kopiera skriptkoden nedan".

Spelarplacering

Du kan bädda in din anpassade spelare var som helst på din Tumblr-blogg, oavsett om du har valt att designa ditt eget tema eller använder ett förformaterat alternativ. Innan du importerar HTML-skriptet måste du bestämma var du vill lägga till spelaren. Sidofältet kan erbjuda den bästa - och enklaste att hitta - platsen, eftersom det inte kräver att en läsare som vill ha tystnad bläddrar igenom sidor med inlägg för att hitta "Paus" -knappen. Om du föredrar att undvika sidofältet kan du lägga till spelaren i din sidhuvud eller sidfot istället.

Bädda in koden

Navigera din webbläsare till din Tumblr-sida och logga in på din Dashboard. Välj den blogg du vill använda för musikspelaren bland de titlar som visas högst upp. Välj alternativet "Anpassa utseende" och växla till HTML-redigeraren genom att klicka på "Redigera HTML." Sök i det aktuella HTML-skriptet - tryck på "Ctrl-F" på en PC eller "Command-F" på en Mac - för rätt plats för att lägga till din inbäddningskod. Om du till exempel vill infoga den i sidofältet, sök efter nyckelordet "sidofält". Lägg till några hårda avkastningar genom att trycka på "Enter" och klistra in spelarens HTML-kod.

Testa det

Välj knappen "Uppdatera förhandsgranskning" för att förhandsgranska ändringarna i din blogg. Redigera eller flytta HTML-koden någon annanstans om du inte är nöjd med resultaten. När du är nöjd klickar du på "Spara" och sedan på "Stäng". Starta din blogg i webbläsaren för att testa spelaren och bekräfta att din spelares upprepningsinställningar, liksom andra funktioner, som spelarens färger och alternativ för automatisk uppspelning, är korrekt konfigurerade.