Fungerar Pandora med Kindle?

Pandora Internet streaming-musik-tjänsten fungerar som en personlig radiostation. Även om Pandora inte är kompatibel med Amazons dedikerade Kindle-läsare, fungerar tjänsten på Kindle Fire-surfplattan, med vissa tekniska och juridiska begränsningar.

Begrepp

Med Pandoras musikanpassning kan du skapa en virtuell radiostation baserad på de specifika artister eller låtar du väljer. Tjänsten spelar sedan upp andra låtar av samma stil, som den väljer baserat på sin Music Genome Project-databas. Du kan ge låtarna som den väljer tummen upp eller tummen ner för att förfina framtida spår som spelas på din station. Till skillnad från Spotify och andra konkurrerande streamingmusiktjänster kan du inte välja specifika spår att spela.

Kindle e-läsare

Även om Kindle-läsare kan spela upp ljud och komma åt webben kan enheterna inte använda Pandora eftersom deras musikuppspelning bara fungerar på låtar som du har laddat ner och överfört till enheten. Pandora är strikt en streamingtjänst; det tillåter inte nedladdningar. Kindle-webbläsaren är begränsad (och markerad som experimentell) och kan inte spela multimediainnehåll som det strömmande ljud som används på Pandora-webbplatsen.

Kindle Fire Tablets

Kindle Fire-surfplattor, inklusive det ursprungliga Fire- och HD-sortimentet, kan komma åt Pandora på två sätt: antingen besöka Pandora-webbplatsen och använda tjänsten som på en dator; eller använd en dedikerad Android-applikation som du kan ladda ner via applikationsbutiken inbyggd i Fire-enheterna. Även om appen ursprungligen saknade sådana onlinefunktioner som tillgång till sångtexter och artistbiografier, lades dessa funktioner till i en uppdatering från 2012. Appen visar annonser, men du kan ta bort annonserna genom att registrera dig för Pandora One-prenumerationstjänsten.

Begränsningar

Pandora förbjuder användning av tjänsten i kommersiella miljöer, såsom en butik eller annan allmän plats. Det beror på att det att spela musik för en publik kräver annan licens än att bara spela för personligt lyssnande. Pandora erbjuder kommersiell licensiering för sådana användningar i samarbete med DMX, även om licenserna inte täcker att använda musiken för danslektioner och liknande tjänster.

Pandora kräver en kontinuerlig internetanslutning. Om du använder den via en 3G- eller 4G-mobilanslutning snarare än Wi-Fi, kan prestanda vara begränsad om du tappar mobiltjänst eller har en långsam anslutning. Din användning av Pandora över en mobilanslutning räknas med i alla dataplanbegränsningar på ditt mobilkonto.

Versioner

Informationen i den här artikeln gäller alla Kindle-läsare (inklusive Kindle-tangentbordet) samt Kindle Fire och Fire HD-surfplattor som säljs i oktober 2012. Det kan variera något eller avsevärt med andra versioner eller produkter