Hur konverterar du röstbrevlåda till text på iPhone

Med iOS 10-uppdatering har din iPhone möjlighet att omvandla röstmeddelanden till textformat som du kan läsa och få en uppfattning om röstbrevlådan. Låt oss ta en titt på hur du konverterar röstbrevlåda till textformat på din iPhone.

Konvertera röstbrevlåda till textformat

Innan du går vidare med stegen för att konvertera röstbrevlåda till textmeddelanden, finns det några saker du behöver veta om den här funktionen.

1. Funktionen som överför röstbrevlåda till text är endast tillgänglig på iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 och iPhone 7 Plus.

2. Du måste ställa in Siri-språk på engelska (USA eller Kanada) för att den här funktionen ska fungera.

3. Din telefonoperatör måste stödja den visuella röstmeddelandefunktionen för att röstbrevlänsmanskrivning ska fungera på din iPhone.

4. Röstmeddelandetranskription fungerar endast för röstmeddelanden som tas emot efter uppdatering till iOS 10. Tidigare röstmeddelanden kan inte konverteras till textformat och de kommer att ha en anteckning som säger "Transkription inte tillgänglig".

5. Röstmeddelandetranskriptionstjänsten finns fortfarande i betaversionen. Därför kommer transkriptionen inte att bli perfekt. Du borde dock kunna få en bra uppfattning om den röstbrevlåda som mottagits.

Steg för att konvertera röstbrevlåda till text på iPhone

1. Klicka på Telefon-appen på din iPhone

2. Klicka sedan på röstbrevlådan från skärmens undersida (se bild nedan).

3. Klicka på röstmeddelandet som du vill konvertera till text på röstmeddelandeskärmen.

4. Det inspelade ljudmeddelandet börjar spela automatiskt och du kommer att se ett transkriven meddelande som visas när din iPhone transkriberar röstmeddelandet.

Som nämnts ovan är röstmeddelandetranskriptionen fortfarande i betaläge och inte alltid perfekt. Men det är värt att prova den här nya funktionen på din iPhone, eftersom den säkert kan ge en uppfattning om vad den som ringer ville förmedla i sin röstbrevlåda.

Spara eller dela transkriven röstbrevlåda

Precis som du kan dela eller spara röstbrevlådan i ljudformat, kan transkriptionen av ett röstmeddelande också delas och sparas för framtida referens.

1. Klicka på Telefon-appen på din iPhone

2. Klicka på röstbrevlådan från skärmens undersida (se bild nedan).

3. Välj sedan den transkriberade röstbrevlådan eller någon del av den. Du kommer att se en bubbla, klicka på Dela-alternativet för att dela röstmeddelandetranskriptet.

4. På nästa skärm klickar du på Meddelande för att skicka transkriptet med meddelanden-appen på din iPhone, eller tryck på Mer för att välja andra alternativ för att dela röstmeddelandetranskriptet (se bild nedan).

Röstbrevlåda-transkriptionsfunktionen på iPhone kan vara en tidsbesparare, eftersom den snabbt ger en uppfattning om de röstmeddelanden som mottas utan att behöva lyssna på de röstmeddelanden.