Hur man laddar ner gratis musik på iPhone och Android

Som du måste vara medveten om är det olagligt att kopiera musikfiler från CD-skivor, DVD-skivor eller ladda ner musik från obehöriga webbplatser. Det finns emellertid ett antal alternativ, om du vill ladda ner gratis musik - Lagligt, utan att bryta regler eller förneka någon konstnär för hans / hennes rättmätiga inkomster.

Ladda ner gratis musik från iTunes

Ibland ger iTunes ut gratis singlar som du kan ladda ner gratis. Problemet är dock att du hela tiden måste kontrollera iTunes för att se om det finns en gratis låt att ladda ner.

Du kan lösa detta problem genom att ladda ner en app som heter Free Song Notifier från App Store. Denna app kommer att meddela dig via push-aviseringar till din iPhone, när en låt blir tillgänglig för gratis nedladdning på iTunes.

Förutom gratis meddelanden om låtar kan Free Song Notifier också titta på 30 sekunders förhandsgranskningar av 15 populära låtar som finns i ditt land.

GRATIS musikarkiv (FMA)

Som du kan gissa från dess namn är alla låtar och musik som finns tillgängliga på Free Music Archive gratis att ladda ner. Dessutom hittar du också MUSIC på FMA som har rensats för derivatarbete. Detta gör att du kan använda sådan musik för dina onlinevideoer under Creative Commons-licens.

Även om du ibland kan stöta på några populära namn, tillförs merparten av musiken som finns på FMA av mindre kända oberoende artister, som ännu inte är populära eller inte fokuserar på att bli populära.

Nedladdning av musik från FMA är så enkelt som att hitta spåret som du vill ladda ner och klicka på nedåtpilen för att ladda ner. Du kan också klicka på play-knappen bredvid vilket spår som helst för att höra låten via FMA: s webbplats (se bild nedan)

Ladda ner gratis musik från NoiseTrade

NoiseTrade erbjuder en plattform för oberoende artister att ansluta till fans. Dessa kommande artister erbjuder människor gratis musik till sina fans i utbyte mot att få reklammeddelanden från dessa artister.

För att ladda ner musik från NoiseTrade måste du skapa ett gratis användarkonto som kräver att du anger din e-postadress, lösenord och ditt postnummer.

Genom att ladda ner musik accepterar du att prenumerera på periodiska e-postmeddelanden från NoiseTrade och artisten. Om du inte gillar att ta emot e-postmeddelanden från någon artist kan du avsluta prenumerationen när som helst. När du har skapat ett konto kan du bläddra bland musikalbum efter genre och hitta de låtar du vill ladda ner.

Ladda ner gratis musik från Freegal

Freegal skiljer sig från andra gratis nedladdningssidor för musik med tanke på att det inte helt fokuserar på kommande och oberoende artister. Du kan hitta gratis musik från kända och populära artister som Adele, Britney Spears, One Direction och andra på Freegal.

En annan skillnad mellan Freegal och de andra gratis musikwebbplatserna är att Freegal kräver ett biblioteksmedlemskap från ett deltagande bibliotek.

Med Freegal kan du ladda ner ett visst antal låtar per vecka, beroende på avtalet ditt bibliotek har med tjänsten. Du kanske också kan strömma musik direkt från Freegals webbplats om ditt bibliotek inte har lagt några strömningsgränser.

Ladda ner gratis musik från Amazon

Amazon har massor av gratis musik, men av någon anledning är de flesta gratisspåren på Amazon bibelläsningar på bulgariska.

Men det är lätt att hoppa över bulgariska spår (om du vill) eftersom Amazon gör det riktigt enkelt att sortera genom musik på sin webbplats efter genre, konstnär, släppdatum och kundrecension.

Hur Amazon fungerar måste du köpa gratis spår innan du kan ladda ner dem.

1. Hitta en gratis låt som du vill ladda ner

2. Klicka på kundvagnsknappen för att lägga till den i din kundvagn.

3. Därefter kommer Amazon att be dig logga in på ditt konto eller skapa ditt Amazon-konto.

4. Gå igenom Amazon-kassaprocessen (du betalar ingenting)

5. Klicka sedan på Ladda ner köp.

Amazon kommer att fråga dig om du vill ladda ner dina låtar via Amazon Music-appen eller ladda ner dem direkt till din iPhone eller Android-telefon. Du blir ombedd att auktorisera din enhet med Amazon, om du väljer att ladda ner direkt till din enhet.