Mest populära medicinska appar för iPhone och iPad

Dessa är några av de mest populära och mest använda medicinska apparna för iPhone och iPad. Medan de flesta av dessa appar är avsedda för att utöva sjukvårdspersonal och studenter, kan vissa appar som graviditet +, Röda korset första hjälpen och till och med touchkirurgi användas av dem som inte exakt är relaterade till medicinska yrken.

Epocrates

Epocrates anses vara den mest använda medicinska appen. Enligt appens webbplats används Epocrates för närvarande av över en miljon sjukvårdspersonal över hela världen.

Appen fungerar som en praktisk (när som helst) medicinsk referens / resurs för praktiserande läkare.

Det ger recept- och säkerhetsinformation för tusentals märkes-, generiska och OTC-läkemedel. Appen låter dess användare också kontrollera om läkemedeltillverkaren, FDA-godkännandestatus och även läkemedelspriset.

Merck Manual

Sjukvårdspersonal över hela världen har använt Merck Manual i över 100 år.

Nu är denna allmänt använda medicinska referensguide tillgänglig i form av en iOS-app, som på begäran ger information om tusentals sjukdomar, tillstånd, behandlingar och kliniska metoder för varje medicinsk störning.

Appen låter dess användare också komma åt dess innehåll offline, utföra fulltextsökningar, bokmärka favoritämnen och också spela in historik för ämnen som granskats av användarna.

Merck Manual Professional Edition är tillgänglig för $ 34.99 från App Store.

Touch Surgery, kirurgisk simulator

Touch Surgery-appen, designad av fyra kirurger i London (UK), är utformad för att simulera kirurgiska ingrepp på tabletter.

Appen används av praktikanter för att öva kirurgi på sina iPads och även för att öva kirurger för att öva och förklara kirurgiska ingrepp till sina patienter.

Enligt utvecklarna används appen också av patienter för att förstå kirurgiska ingrepp och detta gör dem faktiskt mindre oroliga och bättre förberedda för sin operation.

Pocket Lab-värden

Denna betalda app ($ 2, 99) är lämplig för medicinska studenter, boende, sjuksköterskor och annan vårdpersonal.

Appen ger omedelbar tillgång till över 300 vanliga och ovanliga labvärden, och ger också detaljerad information om ett visst labvärde med länkar till relevanta webbplatser för vidare läsning.

Appen ger information om alla detaljer som behövs för att få exakta resultat (ber patienterna att fasta dagen innan, specifika livsmedel för att undvika som kan orsaka felaktiga resultat osv.).

Isabel

Isabel hjälper läkare att dubbelkontrollera sina diagnoser med peer review och validerade fallstudier.

Isabels databas innehåller över 6 000 sjukdomspresentationer och symtom med förmågan att sortera resultat efter ålder, kön och resehistorik.

Även om appen själv är gratis, måste användare köpa ett månadsabonnemang till $ 10, 99 / månad eller $ 119, 99 / år för att kunna utnyttja dess fulla funktionalitet.

Doximity

Doximity anses vara den officiella sociala nätverksappen för läkare. Appen påstår sig ha över 40% av amerikanska läkare som medlemmar (det är gratis att gå med).

Appen tillåter sina medlemmar att hitta och kommunicera med andra läkare i nätverket, skicka HIPAA-säker kommunikation via iPhone, följa nyheter och trender inom medicinsk yrke.

Appen är gratis att ladda ner, men kräver att sina användare registrerar sig för ett medlemskap som också är gratis.

Lexi-Dental Complete

Denna app ger tillgång till Lexi-Comps fullständiga bibliotek med tandresurser med över 160 högkvalitativa radiografer, 1 000 fotografier / bilder och över 5 000 medicineringsbilder.

Precis som tandprocedurer är Lexi-Dental en dyr betalad app tillgänglig för $ 299.99 för ett års prenumeration.

Att gå för en 2-årig prenumeration på Lexi-DENTAL COMPLETE (570 $) ger det bästa värdet eftersom du får tredje året gratis.

Aktuell

UpToDate-appen är ett utmärkt sätt för medicinska studenter och praktiserande läkare att hålla reda på medicinska framsteg och nyheter.

UpToDate-appen erbjuder videor om medicinska procedurer och låter dig skicka e-post eller bokmärka vilken sida som helst, så att du kan starta en konversation med en kollega eller spara den för framtida referenser.

RED Cross First Aid

Även om detta inte exakt är en medicinsk app, förtjänar den att nämnas på denna lista eftersom olyckor och nödsituationer kan hända när som helst, och de flesta av oss vet inte vad vi ska göra vid sådana tillfällen.

Den röda korsets första hjälpen-app ger steg-för-steg-instruktioner för att guida dig genom olika scenarier för första hjälpen, allt från fall av svår blödning, brännskador, trasiga ben och hjärtattacker.

Appen innehåller informativa frågesporter och säkerhetstips som rör naturkatastrofer som svåra vinterförhållanden, orkaner, jordbävningar och tornadoer.

Appen är helt integrerad med en 911-funktion och har också förinstallerat innehåll. Detta gör appen användbar även om det inte finns någon internetanslutning (vilket sannolikt är fallet i de flesta naturkatastrofer).

Du kan ladda ner den här gratisappen och få mer information från Röda korset

Graviditet +

Graviditet + påstår sig vara Worlds No # 1 graviditetsapp med över 5 miljoner användare.

Appen gör det möjligt för användare att spåra sin hälsoinformation dagligen, loggvikt, läkarmöten och mer.

Graviditet + synkroniseras med Apples Health App, men kan inte läsa från eller skriva till Health App-databasen om inte användaren ger sådan åtkomst.

Användare kan ladda upp bilder för babyscanning och räkna barnsparkar med sin kick counter-funktion.