Hur du skyddar missade samtal på iPhone-låsskärmen

Av säkerhetsskäl tillåter iPhone dig att skydda missade samtal som visas på låsskärmen på din iPhone från att besvaras av någon annan (än du). Låt oss ta en titt på stegen för att skydda missade samtal på iPhone-låsskärmen.

Skydda missade samtal på iPhone-låsskärmen

Låskärmsmeddelanden på iPhone är i princip utformade för att hålla dig informerad om inkommande meddelanden och samtal som görs av dina kontakter till din iPhone.

För enkelhets skull låter iPhone dig svara på aviseringar eller returnera missade samtal direkt från enhetens låsskärm.

Men med denna bekvämlighet kommer möjligheten att någon annan kan besvara dina missade samtal, om du har för vana att lämna din iPhone utan tillsyn.

Därför tillhandahåller vi nedanstående steg för att skydda missade samtal på iPhone-låsskärmen. Om du gör detta kommer du att skydda alla missade samtal på din iPhone, inklusive Cellular, FaceTime och även samtal från WhatsApp, TextNow, imo och andra.

  • Relaterat: Hur man ringer gratis på iPhone med hjälp av WhatsApp

Steg för att skydda missade samtal på iPhone-låsskärmen

Följ stegen nedan för att skydda missade samtal på iPhone-låsskärmen

1. Klicka på Inställningar på startsidan på din iPhone.

2. På inställningsskärmen klickar du på Touch ID & Passcode (Face ID & Passcode för iPhone X).

3. På nästa skärm blir du ombedd att ange ditt lösenordskod för att få åtkomst till skärmen Touch ID & Passcode.

4. Avaktivera alternativet att returnera missade samtal från låsskärmen på iPhone genom att flytta väljaren bredvid Retur missade samtal till OFF-läge på skärmen Touch ID & Passcode (se bild nedan).

Efter den här inställningen skyddas alla missade samtal som visas på låsskärmen på din iPhone. Alla andra som försöker svara på ett missat samtal från låsskärmen på din iPhone kommer att uppmanas att verifiera genom att ange ditt lösenord med hjälp av Touch ID eller FaceID.

Bäst av allt, funktionen skyddar alla missade samtal, inte bara mobiltelefoner.

Specifikt är dina FaceTime-samtal skyddade, liksom alla missade samtal från VoIP-appar som använder Apples CallKit API för låsskärmsintegration, såsom WhatsApp, Viber och så vidare.

På samma sätt kanske du också vill inaktivera funktionen Svar från låsskärm på din iPhone för att förhindra att någon annan kan svara på inkommande meddelanden från låsskärmen på din iPhone.