Hur man lägger till en bakgrundsbild i ett Word-dokument

Den ursprungliga bilden av ett Word-dokument när programvaran öppnas kan vara lite dyster, bara ett vitt virtuellt papper. På olika sätt kan du lägga till en bakgrundsbild till ett Word-dokument för att följa dina förslag, brev, marknadsföringsmaterial eller senaste kreativitetsutbrott. Word erbjuder ett sätt att snabbt automatisera processen för att säkerställa att du får en perfekt passform, eller så kan du välja att lägga till bilder manuellt.

Grundläggande bakgrund

Microsoft Word-dokument är inte bara för enstaka dokument i pappersstorlek. Du kan hitta dig själv att sammanställa artiklar som kataloger, tidskrifter, program och böcker, som alla kan dra nytta av bakgrundsbilder som gör att dina sidor går från vitt till precis rätt. Med bilder i fullfärg som fotografier eller linjeskisser och annat konstverk kan bakgrundsbilder i Word få din text att sticka ut eller helt enkelt stå som en form av ditt uttryck och din kommunikation.

Bearbeta

När du har valt bilden för din bakgrund klickar du på fliken "Sidlayout" i Word-arbetsytan. Klicka på knappen "Sidfärg" på menyfliksområdet och välj sedan "Fyllningseffekter". Klicka på fliken "Bild" och klicka sedan på "Välj bild" för att hitta din bakgrundsbild. Dubbelklicka på filnamnet och klicka sedan på “OK” -knappen. Detta stänger fönstret "Fyllningseffekter" och returnerar dig till Word-dokumentet med bakgrundsbilden på plats.

Alternativ rutt

Ett annat sätt att lägga till en bakgrundsbild i ett Word-dokument ger dig mycket mer kontroll över bildens placering och utseende men kräver mer att tippa från din sida. Istället för att använda fliken "Sidlayout" för att omedelbart infoga bilden, klicka på fliken "Infoga" och klicka sedan på "Bild". Bläddra till bilden för att lägga till och dubbelklicka på den. Detta placerar bilden i Word-dokumentet, men inte i bakgrunden. Klicka på bilden och håll ned ”Skift” -tangenten, som håller bilden i sina ursprungliga mått när du ändrar storleken på den. Klicka på ett av bildens hörn och dra in det för att krympa det, till exempel om din bild är större än Word-sidan. Det är svårare att förstora en bild, eftersom du riskerar att pixla den eller vrida bilden. Nu när bilden är på sidan klickar du på den rosa fliken "Bildverktyg" för att öppna formateringsbandet. Här kan du ändra bilden som att bleka den eller ändra den till ljusare färger så att din text blir lättare att läsa. Bilden döljer fortfarande texten nedan. Högerklicka på bilden och välj "Skicka till baksida" och nu är din anpassade bild verkligen en bakgrundsbild.

Överväganden

De viktigaste övervägandena när du lägger till en bakgrund till ett Word-dokument är synlighet och snedvridning. Om ditt Word-dokument har text eller andra element på sidan kan de fördunklas när du lägger till en bakgrundsbild, särskilt om bilden är mörk som ett fotografi. Word erbjuder sätt att bekämpa detta genom att använda tvätt- eller blekreglagen i bakgrundsdialogrutorna och du kan behöva experimentera för att få dokumentet exakt rätt. Förvrängning är också en potentiell fallgrop. Även om bakgrundsbilden inte behöver passa exakt på sidan, kan något som är mycket mindre se förvrängt ut när Word-formatet passar sidan. Det kan verka sträckt, pixlat eller otydligt. Beroende på hur du planerar att skriva ut ditt Word-dokument kan blödningar också vara ett problem. En blödning är där bakgrundsbildens färger löper ända upp till sidans kant, som i en tidning eller bokomslag. Majoriteten av traditionella hem- eller kontorsskrivare kan inte skriva ut blödningar. Du får alltid en vit kant runt marginalkanterna. En professionell skrivare kan skriva ut dessa typer av blödningar åt dig.

varning

Informationen i den här artikeln gäller Microsoft Word 2010. Tidigare eller senare versioner av denna programvara kan innehålla flera skillnader och variationer.