Hur man överför kontakter från iPhone till iPhone

Att köpa den senaste iPhone är alltid spännande, särskilt om du är ett stort Apple-fan. Det enda krånget är att överföra alla dina kontakter och annan information från din gamla iPhone till den nya iPhone. I den här artikeln kommer vi att visa dig fyra olika sätt att överföra kontakter, foton och data från iPhone till iPhone.

1. Överför kontakter, foton och data med iCloud

Den här metoden fungerar bara om din nya iPhone ännu inte är konfigurerad. Du kan dock återställa din nya iPhone och följa den här metoden eller välja från andra metoder nedan.

Du måste också vara medveten om att den här metoden kan återställa musik från Apple Music. Alla låtar som du laddade ner från andra webbplatser återställs inte.

Innan du börjar med stegen nedan, se till att du har ett iCloud-konto och att du är inloggad på ditt iCloud-konto.

1. Gå till Inställningar> iCloud

Öppna Inställningar på din gamla iPhone och tryck på iCloud. Leta upp kontakter från listan och se till att den är PÅ. Se även till att allt annat du vill säkerhetskopiera, till exempel foton, kalendrar och andra också är PÅ. (Se bild nedan).

2. Inställningar> iCloud> Lagring och säkerhetskopiering

Öppna igen inställningar på din gamla iPhone och tryck på iCloud. Välj sedan Lagring & säkerhetskopiering och klicka på det.

3. Klicka på Säkerhetskopiera nu

Från lagrings- och säkerhetskopieringsinställningsskärmen, tryck sedan på alternativet Säkerhetskopiera nu för att starta säkerhetskopieringen av din gamla iPhone.

När du gör detta kan du få ett fel med att säga att du inte har tillräckligt med utrymme. I ett sådant fall kan du försöka skapa lite utrymme för den här säkerhetskopian genom att ta bort äldre reservfiler eller så kan du välja att uppgradera din plan för att få mer lagringsutrymme på iCloud.

Vänta tålmodigt på att säkerhetskopieringen ska slutföras, processen med säkerhetskopiering av din iPhone kan ta lång tid, om du har mycket data.

4. Installera din nya iPhone

Börja konfigurera din nya iPhone tills du kommer till ett avsnitt med titeln Apps & Data. I det här avsnittet hittar du fyra alternativ, välj Återställ från alternativet iCloud Backup. (Se bild nedan)

5. Välj Senaste säkerhetskopiering

När du har tryckt på alternativet Återställ från iCloud säkerhetskopia kommer du att bli ombedd att välja säkerhetskopian som du vill återställa från. Välj den senaste säkerhetskopian som du just skapade i steg 3 ovan.

Obs! Återställningsprocessen från en säkerhetskopia kan ta lång tid beroende på mängden innehåll som överförs och internetanslutningens hastighet. Om du kopplas bort från Internet kommer återställningsprocessen bara att pausa och starta om från samma punkt när du ansluter till Internet igen.

2. Överför kontakter, foton och andra data med iTunes

Om den första metoden inte är lämplig kan du försöka använda iTunes för att överföra kontakter, bilder och annan data från din gamla iPhone till din nya iPhone.

1. Anslut den gamla iPhone till datorn

Anslut din gamla iPhone till datorn, när den är ansluten öppna iTunes på din PC. Se till att du använder den senaste versionen av iTunes.

2. Välj din gamla iPhone

I iTunes väljer du sedan din gamla iPhone genom att klicka på enhetens ikon som du hittar nära det övre vänstra hörnet av iTunes. (Se bild nedan)

3. Från vänster-menyn Klicka på Sammanfattning

Klicka på Sammanfattning från menyn till vänster på skärmen.

4. Säkerhetskopiera till datorn

Nästa under rubriken Backup ska du se till att du väljer alternativet "Den här datorn" och klickar sedan på knappen "Säkerhetskopiera nu".

5. Koppla bort den gamla iPhone, anslut den nya iPhone

När iTunes är säker på att säkerhetskopiera din enhet, koppla ur din gamla iPhone från datorn och anslut din nya iPhone till datorn.

6. Välj iPhone & Klicka på Sammanfattning

Välj din nya iPhone genom att klicka på enhetsikonen. När du har valt din enhet klickar du på Sammanfattning från menyn till vänster.

7. Välj Återställ säkerhetskopiering

Nu under underrubriken Backup väljer du "Den här datorn" och klickar på knappen Återställ säkerhetskopiering.

Överför kontakter från iPhone till iPhone med iTunes

I den här metoden kommer vi att använda iTunes för att bara överföra dina kontakter till din nya iPhone.

 1. Anslut den gamla iPhone till datorn
 2. Välj din iPhone genom att klicka på enhetens ikon som ligger nära det övre vänstra hörnet av iTunes
 3. Klicka på Info från menyn till vänster
 4. Se till att alternativet med namnet Synkontakter är markerat
 5. När synkronisera kontakter markeras väljer du antingen Alla kontakter eller Valda grupper
 6. Klicka på Apply-knappen som ligger nära det nedre högra hörnet och vänta på att iPhone är synkroniserad
 7. Koppla bort den gamla iPhone och anslut den nya iPhone till din dator
 8. Klicka på Enhetsikonen igen
 9. Klicka på Info från menyn till vänster
 10. Välj än en gång alternativet Synkronisera kontakter och under det väljer du Alla kontakter eller valda grupper
 11. Klicka på Apply-knappen och vänta tills dina kontakter är synkroniserade till din nya iPhone

Överför kontakter med SIM-kort

I den här metoden kommer vi att överföra kontakter från gamla iPhone till nya iPhone med hjälp av ett SIM-kort. Den här metoden är lätt att följa om din nya iPhone och din gamla iPhone har samma SIM-korttyp.

Om dina enheter inte har samma SIM-korttyp kan du klippa SIM-kortet så att det matchar storleken på SIM-kortet som krävs i din nya iPhone, men det är mycket riskabelt och rekommenderas inte på grund av möjligheten att förlora alla dina kontakter i om något går fel.

 1. Spara alla kontakter på din gamla iPhone på ditt SIM-kort
 2. Ta bort SIM-kortet från gamla iPhone
 3. Ta bort SIM-kortet från den nya iPhone (om det redan finns ett i det)
 4. Sätt i SIM-kortet från gamla iPhone i den nya iPhone
 5. Vänta tills den nya iPhone känner igen SIM
 6. Öppna inställningar och tryck sedan på alternativet "E-post, kontakter och kalendrar"
 7. Leta reda på alternativet Importera SIM-kontakter och tryck på det
 8. Ta bort SIM-kortet från iPhone och sätt tillbaka det ursprungliga SIM-kortet i (om du hade ett SIM-kort i den nya iPhone)