Vad innebär det att trenda på Twitter?

Webbplatsen för mikrobloggtjänst på Twitter använder en algoritm för att avgöra vilka ämnen som diskuteras mest via Twitter-användare vid varje tillfälle. De mest populära ämnena är kända som "trendiga ämnen". Betydande världshändelser, internationella sportresultat och nyheter om populära kändisar är bland de saker som vanligtvis "trendar" på Twitter-webbplatsen.

Bakgrund

Twitter är en utbredd webbplats för sociala nätverk som gör det möjligt för användare att publicera korta "tweets" på upp till 140 tecken. Twitter fungerar genom att låta dig "följa" andra användare, som kan vara vänner, kändisar eller företag. I sin tur kan andra Twitter-användare välja att följa dig. När du loggar in på Twitter ser du ett flöde som visar tweets från alla användare du har valt att följa.

Trender

Det är vanligt att många Twitter-användare tweetar om samma ämnen samtidigt. Twitters trendalgoritm identifierar dessa populära ämnen genom att upptäcka när ord eller fraser nämns ofta i tweets. Twitter listar sedan de nuvarande topp 10 ämnena på din Twitter-hemsida.

Du kan klicka på något av ämnena i listan "Trender" för att se en feed med alla de senaste tweets som innehåller det trendiga ämnet. Detta inkluderar tweets från alla Twitter-användare, inte bara de du har valt att följa.

Hashtags

Twitter-användare använder ofta "hashtags" för att delta i trendiga ämnen. För att använda en hashtagge inkluderar du namnet på ämnet efter hash-symbolen (#) i din tweet. Till exempel, under ett internationellt sportevenemang som VM, kommer Twitter-användare att lägga till "#worldcup" till slutet av sina tweets för att visa att deras tweet är relaterat till ämnet. Tweeten visas sedan som en del av flödet om folk klickar på ämnet "#worldcup" i listan Trender.

Regioner

Twitter sorterar trendiga ämnen efter geografisk region. Genom att klicka på länken "Ändra" nära Trender-listan kan du välja att visa trender över hela världen eller att visa trender i ett visst land eller stad.

Missbruk

Företag och individer försöker ibland att manipulera trending-systemet för att marknadsföra produkter eller helt enkelt skräpposta Twitter-användare. Twitter varnar för att de kan förbjuda användare som missbrukar systemet eller blockerar deras tweets från att visas i nyhetsflödet. Kontrollera Twitter-reglerna om du tänker använda webbplatsen som ett marknadsföringsverktyg.