Vad används ett SD-kort för mobiltelefoner?

SD-kort är en form av flashminne som används i en mängd olika elektroniska enheter, inklusive mobiltelefoner. Flera formfaktorer och kapacitetsnivåer används i SD- eller Secure Digital-tekniken. Mobiltelefoner använder nästan alltid microSD-standarden, som är den minsta formen av SD-kort som finns. Många funktionstelefoner och smarta telefoner erbjuder en microSD-plats för utökad lagring, säkerhetskopiering och överföring av filer.

Utökad lagring

Mobiltelefoner i sig själva har ofta begränsade lagringsfunktioner för att hålla bilder och videor som du spelar in på själva telefonen eller för att hålla musikfiler för att spela upp musik. Dessa funktioner varierar beroende på din telefon. Med hjälp av ett microSD-kort kan du öka mängden minne på din telefon kraftigt och därmed öka antalet foton du kan ta eller andra media du kan hålla på din telefon.

Säkerhetskopiera filer

Kameror i mobiltelefoner blir allt vanligare, och upplösningen och kvaliteten förbättras också. Tillsammans med bättre kvalitet kommer ökad filstorlek. Ett microSD-kort tillåter inte bara större lagring, utan är ett sätt att säkerhetskopiera foton som du tar med telefonen till en flyttbar disk. På det här sättet kan du skydda dina foton genom att placera dem på microSD-kortet så att om din telefon får problem eller fel, har du dem lagrade på en annan plats.

Ladda upp media

Många mobiltelefoner stöder uppspelning av musik- och videofiler, samt möjligheten att ställa in en anpassad bakgrundsbild på skärmen. Om du inte köper det här innehållet direkt från din telefon finns det begränsade sätt att överföra filer till din telefon från en annan enhet. Ett bekvämt sätt är att kopiera mediefiler till ett microSD-kort från din dator och sedan sätta in kortet i din telefon. Musiken, videoklippen och bakgrunden är sedan tillgängliga för användning på din mobiltelefon.

Överföra data

Möjligheten att placera data från din mobiltelefon på ett microSD-kort innebär att data nu kan transporteras mellan elektroniska enheter. Du kan ta bort kortet och placera det i valfri enhet som har antingen en microSD-kortplats eller en SD-kortplats med hjälp av en adapter, till exempel en dator, en annan mobiltelefon eller till och med en fotokiosk, där du kan skriva ut foton direkt från kortet.