Jämförelse av antivirusprogram: AVG, McAfee & NOD32

När du beslutar om antivirusprogramvara för din persondator, spelar flera faktorer in. Förutom att upptäcka och förebygga virusinfektioner måste ett antivirusprogram kunna reparera befintliga infektioner och inte avge falska positiva varningar, samtidigt som man undviker överdriven systemavmattning. Dessa faktorer, tillsammans med produktens kostnad, kan hjälpa dig att jämföra och välja mellan populära antivirussviter AVG, McAfee och ESETs NOD32.

AVG

I sin senaste rapport i december 2012 gav det oberoende antivirusforskningsinstitutet AV-TEST gratis anti-virus AVG-betyg på 5,0 av 6,0 för skydd, 4,0 av 6,0 för reparation och 5,0 av 6,0 för användbarhet. AVG låg bakom branschgenomsnittet i avlägsnandet av icke-aktiva skadliga komponenter och återställningen av systemändringar, med en poäng på 56 av 100, jämfört med i genomsnitt 60. Det slog dock genomsnittet i sin förmåga att upptäcka nya virus och gav ut betydligt färre falska positiva resultat än genomsnittet.

McAfee

AV-TESTs rapport om McAfee Internet Security tilldelade poängen 4,5 i skydd, 3,0 i reparation och 4,5 i användbarhet, vilket ger den lägsta sammanlagda poängen bland dessa tre program. I underkategorierna presterade McAfee nära branschgenomsnittet i nästan alla områden utom två: en dålig rating i systemavmattningskategorin, med en 18-sekunders avmattningsgrad jämfört med i genomsnitt 10 sekunder och en mycket lägre förekomst av falska positiva resultat. än genomsnittet.

ESET NOD32

AV-TEST-rapporten om ESET: s Smart Security, en svit som innehåller antivirusprogramvaran som också används i NOD32, fick 4,0 för skydd, 3,5 för reparation och 5,5 för användbarhet. Även om programmet slog genomsnittet för att ta bort skadliga komponenter och återställa systemändringar, föll det under genomsnittet för att ta bort aktiva komponenter från utbredd skadlig kod, vilket resulterade i en låg reparationspoäng. ESET rankade bäst i användbarhet bland dessa tre program med låg systemavmattningshastighet och inga incidenter av falska positiva effekter upptäcktes.

Välj ett program

Betygsbetyg kan hjälpa dig att göra ditt val, men när alla tre programmen fungerar ganska bra kan det komma till personliga preferenser. En potentiell avgörande faktor är kostnaden: bland dessa program är AVG det enda varumärket som erbjuder en helt gratis upplaga, medan både NOD32 och McAfee kräver abonnemang för att få uppdateringar. Om du ändrar dig efter att ha provat ett antivirusprogram måste du först ta bort det gamla programmet. Att köra två antivirusprogram på en dator kan orsaka konflikter, avmattning och systemfel.