Säkerhetskopiera iPhone till Mac med Finder

Att göra en periodisk säkerhetskopiering av iPhone eller iPad på Mac är en bra praxis som kan löpa dig, i fall du skulle förlora data på din iPhone. Nedan följer stegen för att säkerhetskopiera iPhone till Mac med Finder.

Säkerhetskopiera iPhone till Mac med Finder

Även om det är riktigt enkelt att konfigurera automatiserade säkerhetskopior till iCloud på iPhone, måste du vara medveten om att iCloud säkerhetskopior inte betraktas som en komplett säkerhetskopia av iPhone.

iCloud-säkerhetskopior inkluderar inte data som redan finns tillgängliga på iCloud. Det betyder praktiskt att iMessages, Photos, Notes och Kalendrar inte är tillgängliga i iCloud Backup, om dessa också finns tillgängliga på iCloud.

Dessutom kan din iPhone inte säkerhetskopiera sina data till iCloud, om storleken på tillgängliga data på din iPhone är större än de tillåtna 5 GB i en gratis iCloud-lagringsplan.

I ett sådant fall måste du antingen frigöra iCloud lagringsutrymme eller gå för Apples månatliga betalade iCloud lagringsplaner.

Därför tillhandahåller vi nedanstående steg för att ladda ner en komplett säkerhetskopia av iPhone till Mac med Finder på din Mac.

1. Säkerhetskopiera iPhone till Mac med Finder

Följ stegen nedan för att säkerhetskopiera iPhone till Mac med Finder.

1. Anslut din iPhone till USB-porten på Mac med den medföljande Lightning to USB-kabeln.

2. Lås upp iPhone genom att ange ditt lösenordskod eller använda Touch ID / FaceID.

3. Klicka på Finder-ikonen på din Mac.

4. Välj sedan din iPhone i den vänstra rutan. I det högra fönstret bläddrar du ner till avsnittet "Säkerhetskopiera"> välj Säkerhetskopiera alla data på din iPhone till detta Mac-alternativ och klicka på knappen Säkerhetskopiera nu.

5. Vänta tills säkerhetskopieringsprocessen är klar.

Tiden för att slutföra säkerhetskopian beror på mängden data som finns tillgänglig på din iPhone.

2. Gör krypterad iPhone-säkerhetskopia på Mac

För att skydda dina lösenord och annan känslig information kan du ladda ner en kopia av krypterad iPhone-säkerhetskopia på din Mac.

1. Anslut din iPhone till USB-porten på Mac med den medföljande Lightning to USB-kabeln.

2. Lås upp iPhone genom att ange ditt lösenordskod eller använda Touch ID / FaceID.

3. Klicka på Finder-ikonen på din Mac.

4. Välj sedan din iPhone i den vänstra rutan. I det högra fönstret bläddrar du ner till avsnittet "Säkerhetskopiera"> välj Säkerhetskopiera alla data på din iPhone till denna Mac, välj Krypterat lokalt säkerhetskopiaalternativ och klicka på knappen Säkerhetskopiera nu.

Obs! När du väljer alternativet Krypterad lokal säkerhetskopia för första gången uppmanas du att ställa in ett lösenord för att komma åt den krypterade säkerhetskopieringsfilen på din Mac.

Viktigt: Se till att du inte förlorar lösenordet för krypterat säkerhetskopia. Du kommer inte att kunna komma åt den krypterade säkerhetskopian utan att ange det här lösenordet.

Hur man kontrollerar iPhone-säkerhetskopior på Mac

Innan du kopplar bort din iPhone från Mac, är det bra att bekräfta att säkerhetskopiering av din iPhone har gjorts och är tillgänglig på din Mac.

För att bekräfta, klicka på Hantera säkerhetskopieringsknappen (under Säkerhetskopieringsavsnitt) så kommer en omedelbar lista över alla iPhone-säkerhetskopior som finns tillgängliga på din Mac.

När en säkerhetskopia är tillgänglig på Mac kommer du att kunna använda den här säkerhetskopian för att återställa data på din iPhone (om det behövs).