Hur konverterar jag PHP till PDF

PHP-kodfiler används ofta i webbutveckling. Du kan konvertera PHP till PDF med antingen inbyggda alternativ i ditt operativsystem eller med verktyg från tredje part.

Konvertera PHP till PDF i Windows 10

Konvertera en PHP-fil till PDF med Microsofts inbyggda Print to PDF-funktion i Windows 10. Öppna din PHP-fil i en kodredigerare eller webbläsare och klicka sedan på "File" och "Print". Välj "Microsoft Print to PDF" som din skrivare och klicka sedan på "Print". Skriv in ett namn för din PDF-fil och spara PDF-filen till önskad plats.

Konvertera PHP till PDF i Windows 7/8

Till skillnad från Windows 10 har Windows 7 och Windows 8 inte en inbyggd Print to PDF-funktion. Det finns dock flera andra alternativ för att konvertera en PHP till PDF.

Google Chrome

Google Chrome har ett alternativ "Spara som PDF" inbyggt i webbläsaren. Öppna din PHP-fil i Google Chrome och högerklicka sedan var som helst på sidan för att öppna en snabbmeny. Klicka på "Skriv ut" och klicka sedan på knappen "Ändra ..." bredvid alternativet "Destination". Välj "Spara som PDF" och klicka sedan på "Spara". Ange ett namn för din PDF-fil och klicka på "Spara" igen för att konvertera din PHP-fil till PDF.

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox har också ett alternativ "Spara som PDF" som är inbyggt i webbläsaren. Öppna PHP-filen i Firefox och klicka sedan på "File" och "Print". Klicka på rullgardinsmenyn "PDF" i menyn Utskriftsalternativ och sedan på "Spara som PDF." Skriv in ett namn för din PDF-fil och klicka på "Spara" för att spara PHP-filen som en PDF.

Verktyg från tredje part

Gratis PDF Converter gör att du kan ladda upp alla filer till dess webbplats och konvertera den till PDF. Adobe Acrobat kan också spara alla filer i en PDF-fil. Online2PDF och Microsoft Word kan också spara din PHP-kod som en PDF-fil. Online2PDF fungerar i alla webbläsare; ladda bara upp PHP-kodfilen till webbplatsen för att konvertera den till en PDF som du sedan kan spara på din dator.

Microsoft Word har en inbyggd Spara som PDF-funktion i alla versioner av Office efter Office 2007. Du kan spara filer som PDF på Office 2007 genom att installera tillägget Spara som PDF (se Resurser).

Konvertera PHP till PDF i Mac OS

Precis som Windows 10 gör Mac OS det enkelt att skapa PDF-filer från nästan alla program. Öppna din PHP-fil i de flesta Mac-applikationer och klicka på "File", sedan "Print" och välj "PDF" som din skrivare, sedan "Save". Om det inte finns något utskriftsalternativ i det program som du använder, öppnar du bara PHP-filen i Safari och använder alternativet Skriv ut till PDF där.