Hur man stänger av brandväggen för att spela flerspelarspel online (9 steg)

Multispelarspel online kräver en internetanslutning för att kommunicera med centrala servrar. Windows 8s brandvägg blockerar emellertid automatiskt program som de anser vara hög risk, vilket kan inkludera ditt spel. Om du stänger av Windows-brandväggen kan du spela spelet, men det här steget kan utsätta din dator för obehörig åtkomst. Ett annat alternativ är att tillåta programmet genom brandväggen. Genom att göra det kan du inte bara spela onlinespelet utan det skyddar också mot hot online.

Inaktiverar Windows-brandväggen

Steg 1

Skriv "Firewall" på Windows 8-startskärmen, klicka på "Settings" och välj "Windows Firewall" från sökresultaten.

Steg 2

Klicka på "Slå på eller av Windows-brandväggen" från den vänstra panelen.

Steg 3

Klicka på "Stäng av Windows-brandväggen (rekommenderas inte)" i avsnittet Privata nätverksinställningar och klicka på "OK".

Prova spelet. Om det fungerar behöver du inte fortsätta. Om det fortfarande inte fungerar, upprepa proceduren, men klicka också på "Stäng av Windows-brandväggen (rekommenderas inte)" i avsnittet Inställningar för offentliga nätverk.

Skapa ett undantag

Steg 1

Skriv "Firewall" på Windows 8-startskärmen, klicka på "Settings" och välj "Tillåt en app via Windows Firewall" från sökresultaten.

Steg 2

Klicka på "Ändra inställningar" från fönstret Tillåtna applikationer.

Steg 3

Markera rutan till vänster om ditt listade spel för att aktivera undantaget. Om du inte hittar ditt program klickar du på "Tillåt en annan app" och dubbelklickar på spelet i listan "Lägg till en app".

Steg 4

Markera båda rutorna till höger om ditt spel så att programmet kan kommunicera via offentliga eller privata nätverk.

Klicka på "OK".