Hur suddar ut delar av bilder på InDesign

Adobe InDesign har inte ett "Blur" -filter. Du kan dock skapa en suddig effekt för delar av bildobjekt i din layout med hjälp av ett verktyg i InDesign som heter "Gradient Feather". Verktyget Gradient Feather är en av flera transparenseffekter som erbjuds i InDesign. Den används för att mjuka upp olika områden i ett valt objekt genom att ändra opacitetsnivån. Det kommer inte att förvränga det valda området, men det skapar en liten suddighetseffekt genom att röra de detaljerade funktionerna i det valda området. Alternativt kan du också använda "Drop Shadow" -effekten för att suddiga ett bildobjekt.

Använda Gradient Feather

Välj objektet i din layout som du vill suddas ut.

Öppna menyn "Objekt". Peka på undermenyn “Effekter”. Välj "Gradient Feather".

Markera rutan bredvid "Förhandsgranska".

Dra lutningsstoppet (rutan som ligger under lutningsreglaget) åt vänster eller höger tills effekten täcker det område du vill använda suddigheten på. Klicka på pilen bredvid rutan "Opacitet". Sänk opacitetsnivån för att passa dina preferenser för leriga detaljerade funktioner i det området.

Klicka direkt under lutningsreglaget för att infoga ett nytt lutningsstopp. Detta gör att du kan ändra opacitetsnivån för ett annat område av objektet. Ställ in platsen och opacitetsnivån för detta lutningsstopp för att passa dina önskemål.

Upprepa steg 5 som önskat.

Klicka på "OK".

Använda Drop Shadow

Välj objektet i din layout som du vill suddas ut.

Öppna menyn "Objekt". Peka på undermenyn “Effekter”. Välj "Drop Shadow."

Ställ “X Offset” och “Y Offset” till “0.” Öka "Noise" -värdet för att passa dina önskemål. Ta bort bocken från rutan "Objekt slår ut skugga" (om tillämpligt). Klicka på "OK".

Öppna "Windows" -menyn. Välj "Färg". Välj "Färgrutor" för att öppna panelen Färgrutor. Välj "Papper".

Klicka på "Windows" -menyn. Välj "Effekter" för att öppna panelen "Effekter". Ändra objektets "Fyll" från "Normal" till "Multiplicera". Ett pappersföremål som är inställt på att multiplicera försvinner. Allt som återstår är den suddiga skuggeffekten.

Tips

Om du vill skapa en mer dynamisk suddig effekt för ett bildobjekt i din InDesign-layout använder du suddighetsfiltret i ett fotoredigeringsprogram som Adobe Photoshop för att tillämpa effekten. När detta har uppnåtts importerar du bilden till ditt InDesign-projekt.