Hur man importerar från Canon EOS Digital Rebel till iPhoto

Importera foton från din Canon EOS Digital Rebel-kamera till din Macs iPhoto-applikation med en av tre importmetoder.

Importera med EOS Digital Rebel-kamera och -kabel

Importera från din EOS Digital Rebel-kamera till iPhoto med en USB-kabel som ansluts till din kamera och din Mac. Denna kabel ingår vanligtvis i din kamera, men om du har tappat bort din kan du köpa en annan genom att gå på Canons webbplats och leta upp kabeltypen för din specifika EOS Digital Rebel-kamera. Köp det från Canon eller någon annan webbplats eller elektronikbutik.

 1. Anslut USB-kabeln till kabelporten på din kamera och anslut den andra änden av kabeln till en USB-port på din Mac. Sätt på din kamera.
 2. Starta iPhoto-appen på din Mac, klicka på "Arkiv" -knappen och sedan på "Importera till bibliotek".
 3. Välj Canon Rebel-kamera under "Enheter" och välj sedan alla foton på kameran som du vill importera till iPhoto. Observera att du kan hålla ned kommandoknappen på din Mac för att välja flera bilder samtidigt.
 4. Klicka på "Importera" för att börja importera dessa bilder.

Importera med SD-kort

Importera direkt från SD-kortet om du inte har en kabel till din Rebel-kamera och har en SD-plats på din Mac-dator. Om din Mac inte har en SD-kortplats, köp en USB SD-kortläsare och anslut den till en USB-port på din Mac.

 1. Anslut SD-kortet till SD-kortläsaren eller kortplatsen på din Mac.
 2. Starta iPhoto-appen och klicka sedan på "Arkiv" följt av "Importera till bibliotek."
 3. Välj SD-kortet för din Canon Rebel under "Enheter" och välj sedan alla foton på SD-kortet som du vill importera till iPhoto. Håll ned kommandoknappen för att välja flera foton.
 4. Klicka på knappen "Importera" för att importera dessa bilder.

Importera med EOS Utility

EOS Digital Rebel-kameror med inbyggd Wi-Fi-anslutning kan använda Canons EOS Utility-app för att överföra foton från kameran till Mac via ett trådlöst nätverk. Ladda ner EOS Utility-appen från Canons webbplats (se Resurser) och installera den på din Mac. Sätt på din EOS Digital Rebel-kamera.

 1. Starta EOS Utility-appen på din Mac och klicka på "Anslut till kamera" för att ansluta din dator till din kamera. Välj foton från din kamera i Utility-appen och klicka sedan för att importera dessa bilder till en mapp på din Macs skrivbord.
 2. Starta iPhoto och klicka på "File" och sedan "Import".
 3. Navigera till skrivbordsmappen på din Mac och välj sedan de foton du vill importera. Klicka på "Importera" för att importera dessa bilder till ditt iPhoto-bibliotek.