Min Wii ser suddig ut med komponentkablar

Wii-konsoler levereras med standardkompositkablar som har en enda videokabel och två ljuduttag. Bildkvaliteten är gjord för standard-TV-apparater, men om du har en HDTV kan du uppgradera till komponentkablar. Komponentkablar delar upp videoanslutningen genom tre kontakter. När du gör detta kan du ha en suddig bild som behöver justeras genom de fysiska kablarna och Wii-konsolinställningarna.

Kabelanslutning

Kontrollera kabelanslutningen till din enhet. Det finns tre kablar: rött, blått och grått. Se till att alla kablar är anpassade till rätt portar och att de skjuts in korrekt. Kontrollera anslutningsporten på baksidan av Wii. Dra ut den och sätt tillbaka den på plats. Eventuella lösa kablar kan orsaka en suddig bild.

Enhetsanslutningar

Om du matar komponentkablar från Wii via en annan enhet för att nå TV: n kan anslutningen orsaka ett fel. Om du till exempel ansluter komponentkablar till en kabel-TV-låda och sedan till TV: n kan anslutningarna krypa och orsaka suddig bild. Anslut kablarna direkt till TV: n, om möjligt; Om inte, byt tillbaka till standardkompositkablarna och anslut direkt till TV: n.

Wii-inställningar

Justera systeminställningarna på din Wii för att ge bästa möjliga bild för komponentkablar. Klicka på ikonen "Systeminställningar" längst ner på Wii-huvudmenyn. Välj undermenyn "Skärm", gå ner till menyn "TV-upplösning" och välj den första inställningen, listad som "EDTV eller HDTV." Klicka på "Bekräfta" -ikonen och återgå sedan till Wii-menyn för att se den uppgraderade bilden.

TV-kompatibilitet

Vissa HDTV-apparater har problem med att uppgradera Wiis bild och grafik. Om bilden är suddig på din TV, försök anslutningen på en annan TV. Om bildkvaliteten förbättras är problemet med den första TV: n. Försök använda olika komponentkablar eller en annan anslutningsprocess för att förbättra bilden.