Hur man konverterar Mac Quicktime-filer till Windows Media Player-filer

Även om Quicktime är ett filformat som är kompatibelt med de flesta mediaspelare, kan du behöva konvertera filen för att spela den i Windows Media Player. För att ändra filformatet måste du använda ett videofilkonverteringsprogram som stöder QT (Quicktime) till WMV (Windows Media Video) filkonvertering. Du kan köpa och ladda ner dessa konverteringsapplikationer online från ansedda nedladdningssajter som Download.com. Dessa omvandlare är ofta shareware-program. Shareware-program ger en begränsad testversion och när testversionen är klar måste du köpa en licens för att fortsätta använda produkten.

Steg 1

Använd Xilisoft. Denna shareware-applikation låter dig konvertera de flesta videofilformat eftersom den stöder mer än 150 format. När du har laddat ner dubbelklickar du på den för att installera den. Dubbelklicka på Xilisoft-ikonen i applikationsmappen och klicka på "Lägg till fil" för att lägga till Quicktime-filen. Välj formatet "WMV" från rullgardinsmenyn "Profil" och klicka på "Konvertera".

Steg 2

Använd 4Media Video Converter för Mac. Med 4Media Video Converter kan du konvertera dina videofiler till dussintals olika format och låta dig redigera filen, rippa ljud och bilder från videon och skapa videor från dina foton. Ladda ner applikationen och installera den på din HD. Klicka på "+" -ikonen högst upp på skärmen och välj Quicktime-filen som du vill konvertera. Välj "WMV" i avsnittet "Profil". Klicka på "Konvertera" för att starta processen.

Använd FLV Crunch för Mac. Som med de tidigare videoomvandlarapplikationerna erbjuder FLV Crunch grundläggande filkonvertering för de flesta videoformat och är gratis att använda. Installera programvaran, klicka på "Lägg till" och välj Qucktime-filen. Välj .wmv-filformatet och klicka på "Start" för att påbörja konverteringen.