Hur man ger någon en länk till din Facebook-profil

Din Facebook-profil, som alla webbsidor, har sin egen adress, men standard-URL: en hjälper dig inte att marknadsföra din sida. Facebook plockar inledningsvis en besvärlig numerisk URL åt dig när du gick med på webbplatsen. Den här adressen är svår att komma ihåg och är helt utan koppling till ditt namn. Om du vill ge någon en länk till din profil bör du redigera din profil så att dess länk använder ett anpassat användarnamn. En intuitiv URL hjälper andra människor lättare att hitta din profil med hjälp av sökmotorer.

Steg 1

Öppna Facebooks anpassade användarnamnssida i din webbläsare (länk i Resurser).

Steg 2

Klicka på "Mer" för att visa ytterligare förslag för ditt användarnamn och ett textfält för att välja ditt eget.

Steg 3

Skriv ditt användarnamn i fältet "Ange önskat användarnamn". Om du till exempel vill att din profil ska använda länken "https://www.facebook.com/jane.smith", skriv "jane.smith" i rutan.

Steg 4

Klicka på "Kontrollera tillgänglighet" för att se om någon för närvarande använder namnet. Om någon gör det, välj en annan. Om inte, klicka på "Bekräfta" för att ställa in ditt användarnamn.

Öppna din profilsida. Klicka på din profils nya adress i adressfältet och skicka den till en vän för att dela din profil.