Hur man ansluter en trådlös router till Cox High Speed ​​(8 steg)

Trådlöst nätverk ger dig en större känsla av rörlighet samtidigt som du är ansluten till ditt höghastighetsinternet. Nya och befintliga Cox High Speed ​​Internet-kunder kan dra nytta av att ha ett trådlöst nätverk genom att ansluta sina kabelmodem till en trådlös router. Du kan ansluta till det trådlösa nätverket med datorns inbyggda trådlösa adapter eller ett trådbundet gränssnitt.

Steg 1

Sätt i ena änden av en Ethernet-kabel i "Ethernet" -porten på baksidan av Cox höghastighetsmodem. Anslut den andra änden av kabeln till "Internet" -porten på baksidan av den trådlösa routern.

Steg 2

Sätt i strömkabeln på baksidan av den trådlösa routern. Anslut nätadapterns del av strömkabeln till ett tillgängligt eluttag. Observera den trådlösa routern för att se till att den tänds när den är inkopplad.

Steg 3

Sätt i en annan Ethernet-kabel i en av de fyra "Local Area Network" -portarna på baksidan av den trådlösa routern. Anslut den andra änden av kabeln till Ethernet-porten på baksidan eller längs sidan av din dator.

Steg 4

Leta reda på den trådlösa routers IP-adress, administrativa användarnamn och lösenord. Denna information finns på tillverkarens modellklistermärke under själva routern eller i routerns instruktionshäfte. Öppna datorns webbläsare. Skriv IP-adressen i URL-adressfältet och tryck på "Enter" för att komma till routerns konfigurationssida. Ange användarnamn och lösenord när du uppmanas till det.

Steg 5

Gå in på huvudinstallationssidan och ställ in "Internetanslutningstyp" till "DHCP". Detta gör att routern automatiskt kan få rätt inställningar från Cox-modemet. Klicka på länken till inställningssidan "Trådlöst" och ändra standard trådlöst nätverk eller SSID-namn. Spara dina inställningar innan du avslutar detta avsnitt.

Steg 6

Gå in på den trådlösa routerns "Säkerhets" -sida och ställ in routerns trådlösa kryptering. Du kan välja mellan WEP-, WPA- och WPA2-kryptering, där WPA2 är den starkaste och mest rekommenderade krypteringstypen. Ange en unik nyckel som är mellan 8 och 63 tecken lång. Spara dina ändringar.

Steg 7

Avsluta routerns konfigurationssida. Om din dator är trådlös kan du ta bort Ethernet-kabeln från din dator och klicka sedan på ikonen "Nätverksanslutning" i aktivitetsfältet för att öppna den trådlösa konfigurationshanteraren. Klicka på ditt trådlösa nätverk från listan över tillgängliga nätverk och ange din krypteringsnyckel när du blir ombedd. Om din dator inte har en trådlös adapter, lämna Ethernet-kabeln ansluten till din dator.

Använd din webbläsare för att navigera till dina favoritwebbplatser. Om du inte kan surfa på dessa webbplatser, kontrollera anslutningen mellan ditt modem och den trådlösa routern.