Så här installerar du Google Play-appar på en dator

Du behöver inte köpa en Android-enhet för att prova de senaste apparna från Google Play, tack vare programvara som kommer att placera dessa appar på din dator. Det finns två olika programvaror att tänka på: appspelare och Android-emulatorer. Appspelare ger dig bara tillgång till Android-appar, medan större emulatorer ger en fullständig Android-miljö för att köra Google Play-appar och använda andra Android-funktioner.

Appspelare

Om du är intresserad av att bara leka med Android-appar på din dator och inte behöver någon av de andra funktionerna i Android-operativsystemet, uppfyller en Android-appspelare dessa behov. Dessa ger PC-åtkomst till ett visst antal stödda Google Play-appar. De flesta appspelare som BlueStacks begränsar nedladdningar till de appar de har verifierats som säkra (se Resurser).

Android-emulering

En Android-emulator kan ge dig full tillgång till Android-programvaran, inklusive alla Google Play-appar. Om du vill använda appar i en emulator behöver du ett Google Play-konto eftersom du köper och laddar ner appar via Google Play själv och inte från tredje part. Emulatorer kräver lite mer tid och ansträngning att installera, men de flesta har guider för att komma igång. YouWave och Oracles VirtualBox erbjuder Android-emulering för en mindre avgift respektive gratis, och har forum för installationsstöd (se Resurser).

Googles programvara

Google erbjuder också ett programutvecklingspaket, eller SDK, som tillhandahåller en Android-emulator och stöder Android-appar i Play-butiken eller Android-appar som du själv skapar (länk i Resurser). Googles SDK-emulator rekommenderas för utvecklare eller mycket avancerade användare eftersom den har många alternativ och ändringar som kan förändra hur väl emulatorn fungerar. När du har installerat SDK måste du använda dess verktygsmeny för att skapa en Android-virtuell enhet som låter dig ladda ner och spela appar.

ID-problem

De flesta emuleringsprogramvaror testas fortfarande och utvecklare kan inte garantera att allt fungerar korrekt 100 procent av tiden. De vanligaste felen orsakas av att ett utgått Google-ID används för Play-butiken, men, förvirrande, rapporterar felmeddelanden det vanligtvis som ett problem med internetanslutningen. Verifiera ditt ID och uppdatera din faktureringsinformation för att lösa många problem. Om du använder Google SDK rensas många nedladdningsproblem genom att ta bort texten “android-” från det enhets-ID som anges när du skapar en AVD.