Kan inte ta bort iPhone-filer med iTunes

Med iTunes-programvaran för datorer kan du hantera filer som synkroniseras och säkerhetskopieras mellan din iPhone och din dator. Du kan dock få problem med att radera dessa filer om din iTunes-programvara är buggig eller inaktuell. Dessutom kan dina iPhone-synkroniseringsinställningar behöva ändras innan du kan ta bort specifika typer av data, till exempel musik, filmer, TV-program och appar.

Sök efter iTunes-uppdateringar

Installera den senaste versionen av iTunes kan korrigera eventuella fel som kan påverka din nuvarande programvara. Om din iTunes-programvara är föråldrad kan det orsaka inkompatibilitetsproblem med ditt iPhone-operativsystem. Starta iTunes på din dator och navigera till menyn "Hjälp". Välj "Sök efter uppdateringar." Om det finns en iTunes-uppdatering installerar du den och startar om datorn.

Ändra synkroniseringsalternativ

Din iPhone synkroniserar automatiskt specifika filer som definieras i dina iTunes-inställningar. Detta kan orsaka att raderade iPhone-filer visas igen på din enhet efter synkronisering. För att anpassa filsynkronisering och utelämna vissa filer, anslut din iPhone till din dator med USB-kabeln. För att ta bort appar från iTunes och förhindra att de visas i ditt bibliotek, klicka på "Appar" i sidofältet och välj en app. Tryck på "Radera" -tangenten och klicka på "Flytta till papperskorgen." Du kan ta bort musikfiler från din iPhone genom att klicka på "iPhone" och klicka på "Musik" -fliken. Avmarkera artisterna och albumen som du vill ta bort från din iPhone och tryck på "Apply".

Du kan avmarkera media i avsnittet "Filmer", "TV-program," Podcasts, "" iTunes U, "" Böcker "och" Foton "för att hantera och ta bort oönskade filer på din iPhone. När du har avmarkerat det media som du vill ta bort, klicka på "Apply". Vänta tills iTunes-förloppsindikatorn visar att din iPhone-synkronisering är klar.

Manuellt hantera musik

Om du försöker ta bort enskilda låtar som har lagts till manuellt till din iPhone klickar du på fliken "Sammanfattning". Markera "Hantera musik och videor manuellt". Välj sedan fliken "Musik" och bläddra ner till "Manuellt tillagda låtar." Klicka på en låt och tryck på "Ta bort".

Ta bort iPhone-säkerhetskopior

Du kan också ta bort gamla iPhone-säkerhetskopieringsfiler från datorns hårddisk med hjälp av iTunes. Öppna menyn "Redigera" och välj "Inställningar". Klicka på fliken "Enheter" så visas en lista över dina tidigare iPhone-säkerhetskopior. Välj en iPhone-säkerhetskopia och klicka på "Ta bort säkerhetskopia." Spara minst en aktuell säkerhetskopia av din iPhone i iTunes; du behöver det i händelse av dataförlust på din iPhones hårddisk.