Hjälp för att ta bort tidsstämplar i Tumblr

Tidsstämplar i dina Tumblr-inlägg kan ge en bra logg över tidigare aktiviteter, men om du inte vill ha daterat innehåll kan de vara oönskade. Redigera HTML-koden som används för att visa din blogg för att ta bort alla referenser till tid och datum för publikationen, förhindra att informationen verkar gammal och irrelevant. Tumblr tillhandahåller verktygen för att anpassa din blogg från ditt kontos startsida och integrera en HTML-redigerare på webbplatsen. Med redaktörens funktion Sök och ersätt kan du snabbt hitta tid och datumrelaterade HTML-taggar.

Besök Tumblr och logga in på ditt konto. Klicka på ikonen "Gear", välj din blogg från menyn och välj "Anpassa" från temasektionen. Klicka på "Redigera HTML" på anpassningssidan.

Öppna Anteckningar genom att trycka på "Windows" -tangenten, skriva "Anteckningsblock" (utan citattecken) och tryck på "Enter". Klicka inuti Tumblrs HTML-redigerare och tryck på "Ctrl-A" för att markera texten och "Ctrl-C" för att kopiera den till Urklipp. Välj "Anteckningsblock" -fönstret och tryck på "Ctrl-V" för att klistra in koden i ett nytt dokument. Tryck på "Ctrl-S" för att spara dokumentet och ge det namnet "TumblrHTMLBackup" eller ett liknande beskrivande namn. Detta steg förhindrar att du tappar din Tumblr-sidlayout om du gör ett misstag när du redigerar koden.

Öppna Tumblrs Sök och ersätt-panel genom att välja "Tumblr" -fönstret och trycka på "Ctrl-F." I sökrutan anger du följande datumetiketter en i taget och tar bort varje förekomst av dem, liksom de omgivande lockiga hakparenteserna från HTML-kodens text när du hittar dem:

Datum, dag, vecka, månad, år, AmPm, timme, minuter, sekunder, slag, tid

Dessa taggar kan innehålla formateringskod inom de lockiga hakparenteserna. När du till exempel söker efter "Månad" kan du hitta "{ShortMonth% P}" eller ett liknande kodavsnitt. Ta i så fall bort hela parentesavsnittet, inklusive formateringskoden och lockiga parenteser.

Använd upp- och nedpilarna för att hitta alla instanser av varje tagg. Taggarna kan ingå i en större kombination av ord, som DayOfMonth eller Timestamp, men när du söker efter rotordet hittar du den sammansatta versionen. Alla taggar som innehåller ordet "Datum" inkluderar sökordet "blockera", som i "{block: NewDayDate} data-post-id =" post_ {PostID} "{/ block: NewDayDate}." I det här fallet måste du radera hela kodavsnittet, börja med den första lockiga klammerna som omger "block: NewDayDate" och slutar med den sista krökta klammern som omger "/ block: NewDayDate."

Klicka på "Uppdatera förhandsgranskning" för att ladda om din sida i förhandsgranskningsfönstret. Om du ser några tidsstämplar i förhandsgranskningen, fortsätt söka i HTML-koden efter taggar som du kanske har missat. När du har tagit bort alla datumreferenser klickar du på "Spara" för att publicera sidan till din blogg.

Tips

Din blogg har antagligen inte taggar för varje nyckelord som anges i steg 3. Om en tagg inte finns i din kod blir sökordet rött när du skriver det i panelen Sök och ersätt.