Hur man ändrar DNS-servrar på Android-telefon eller surfplatta

Om du inte var medveten är det möjligt att ändra DNS-servrarna på din Android-telefon eller surfplatta till snabbare DNS-leverantörer som Google DNS och Open DNS.

Byt DNS-servrar på Android-telefon

Som standard använder din Android-telefon eller surfplatta DNS-servrarna som tillhandahålls av din internetleverantör (ISP). Detta är bra de flesta gånger och en majoritet av användarna kommer inte att bry sig eller ens tänka på att byta DNS-servrar på sin Android-telefon eller surfplatta.

Att ändra DNS-servrar på din Android-telefon eller surfplatta till tredje parts DNS-servrar som Google DNS eller Open DNS kan dock vara till stor hjälp, om du lider av WiFi-anslutningsproblem på din Android-telefon.

Även om det är lätt att ändra DNS-servrar för WiFi-nätverk på din Android-telefon, krävs ändring av DNS-servrar för mobil- eller mobilnätverk root access till din enhet.

Därför fokuserar vi i den här artikeln på att ge dig stegen för att ändra DNS-servrar endast på Android Telefons WiFi-nätverk.

Steg för att ändra DNS-servrar på Android-telefon

Följ stegen nedan för att ändra DNS-servrar på din Android-telefon eller surfplatta. Bara för att ge dig ett exempel kommer vi att ändra DNS-servrarna till Google DNS.

1. Klicka på Inställningar på startsidan för Android-telefonen eller surfplattan.

2. Klicka på WiFi-alternativet på skärmen Inställningar.

3. På WiFi-skärmen trycker du på och håller in ditt WiFi Network Name.

4. Klicka på alternativet Hantera nätverksinställningar på popup-fönstret.

5. Klicka på Visa avancerade alternativ i nästa popup (om det inte är aktiverat ännu).

6. När du väl kan se Avancerade alternativ bläddrar du ned i listan med Avancerade alternativ till poster märkta som DNS1 och DNS2 (Se bild nedan)

7. Nästa steg är att ändra DNS1 till 8.8.8.8 och DNS2 till 8.8.4.4 och spara dessa ändringar i DNS-inställningar på din Android-telefon genom att trycka på Spara-alternativet (se bild ovan).

Obs! Du kommer att skriva över de befintliga DNS-posterna för DNS1 och DNS2 med hjälp av skärmtangentbordet på din Android-telefon eller surfplatta.

Andra populära gratis DNS-leverantörer

I exemplet ovan ändrade vi DNS-servrarna på Android Phone till Google DNS. Du kan dock fritt använda alla andra tredjeparts DNS-tjänster som du litar på och är bekväm att använda.

Följande är några av de mest populära DNS-tjänsterna som är gratis att använda.

  1. OpenDNS: DNS 1: 208.67.222.222, DNS 2: 208.67.220.220
  2. Comodo Secure DNS: DNS 1: 8.26.56.26, DNS 2: 8.20.247.20
  3. Norton ConnectSafe: DNS 1: 198.153.192.40, DNS 2: 198.153.194.40