Hur man ansluter surroundljud till en 32-tums Vizio LCD-TV

Vizios 32-tums LCD-tv stöder tre alternativ för anslutning till surroundljud. Från bästa till sämsta kvalitet är dessa: HDMI, optisk kabel och RCA-kabel. Ställer in utsignaler genom någon eller alla ljudutgångar när en kabel är inkopplad, så du behöver inte aktivt välja ett utgångsuttag som ska användas. Om du använder en surroundljudmottagare måste du dock komma ihåg att stänga av ljudet på TV: n. Dessa tv-apparater stöder också ett virtuellt surroundljudläge med de inbyggda högtalarna.

HDMI-kabel

Vizios 32-tums TV-apparater har HDMI-uttag som stöder ARC-systemet (Audio Return Channel). Det betyder att du kan ansluta externa enheter som en Blu-ray-spelare eller kabelbox till din surroundljudmottagare med en HDMI-kabel och sedan köra en separat HDMI-kabel från mottagaren till din TV. Om du tittar på innehåll från den externa enheten kommer mottagaren att spela upp ljudet och vidarebefordra bilden till TV: n. Om du tittar på innehåll från TV: n, överför kabeln ljudet från TV: n till mottagaren. Vizio rekommenderar att du använder HDMI för ljud såvida du inte har rätt anslutningar på din mottagare.

HDMI-inställningar

ARC-systemet växlar automatiskt signalens riktning längs HDMI-kabeln som svar på ditt visningsval. Du behöver inte ändra några inställningar på TV: n för att använda HDMI; anslut bara kabeln eller kablarna till dina andra enheter. Du kan behöva välja HDMI-ingång eller aktivera ARC på din surroundljudmottagare. Se användarhandboken för din mottagare för specifika instruktioner om hur du gör detta.

Optisk kabel

Vizios 32-tums tv-apparater har ett digitalt uttag för att bära en digital ljudsignal till ett surroundljudmottagare eller högtalarsystem. Denna signal kommer att inkludera alla flerkanalsljud som är kodade i originalkällan, så om du använder det här alternativet behöver du vanligtvis inte ansluta dina andra enheter (till exempel Blu-ray-spelare) till din surroundljudmottagare. Det digitala uttaget är avsett för en optisk (TOSLINK) kabel, så du måste använda en mottagare med en optisk ingång eller använda en optisk-till-koaxialadapter om din mottagare bara har en koaxial utgång. För att komma åt inställningar för det digitala uttaget trycker du på knappen "MENU" på TV-fjärrkontrollen och använder piltangenten för att välja "Ljud". Från den här menyn kan du växla inställningen Digital Audio Output mellan "PCM" och "Bitstream." Se till att detta är inställt på Bitstream, som vidarebefordrar den digitala signalen utan ytterligare bearbetning, så att din mottagare kan förvandla den till surroundljud korrekt.

RCA-kabel

Vizios 32-tums apparater har också en stereo analog utgång, oftare kallad RCA-kabel. Om du använder den här anslutningen får din mottagare bara en stereosignal, så den kan bara skapa simulerat surroundljud med metoder som Dolby Pro Logic. Eftersom kabeln är analog kan du märka brister i ljudet om du använder en kabel som är skadad eller av sämre kvalitet. För att komma åt inställningarna för det digitala uttaget trycker du på "MENU" på TV-fjärrkontrollen och använder piltangenten för att välja "Ljud". Du kan växla inställningen för analog ljudutgång mellan "Variabel" och "Fixad". Använd den förstnämnda om du vill styra volymen med din TV-fjärrkontroll eller den senare för att kontrollera volymen med din surroundljudmottagare.

Inbyggt ljud

Vizios 32-tums tv inkluderar TruSurround HD-systemet skapat av ljudföretaget DTS. I motsats till vad namnet antyder är detta inte bokstavligen flerkanaligt surroundljud; istället använder TV: n funktionen för att ta en multikanals surroundljudsignal och konvertera den till en stereosignal som spelas genom TV: ns inbyggda stereohögtalare men simulerar surroundljud. Denna simulering kanske inte är exakt hur filmmarkörerna eller andra som skapade originalljudet tänkte att det skulle låta.

Tillämpliga modeller

Dessa instruktioner gäller specifikt för fyra 32-tums modeller av Vizio-tv tillgängliga i USA från och med oktober 2013: E20-A0, E20-A1 E20-A2 och M321I-A2. Anslutningsalternativ och tillgänglighet för andra modeller och TV-märken kan variera något eller avsevärt.