Varför fortsätter min tidslinje på Facebook att blinka?

Ett stort antal inofficiella webbläsartillägg och plugins har dykt upp för att förbättra Facebook-webbplatsen och lägga till en funktion som inte tillhandahålls som standard, oavsett om det är möjligheten att ändra din profil, dölja vissa funktioner eller justera utseendet på nyhetsflödet. Om din tidslinje blinkar är det troligt att ett av dessa tillägg inte fungerar.

Alternativa webbläsare

Att installera och köra en alternativ webbläsare kan snabbt avgöra om ditt Facebook-problem är webbläsarrelaterat. Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome är alla tillgängliga gratis på flera plattformar. Om problemet kvarstår i mer än en webbläsare kan en annan applikation på ditt system vara ansvarig. Kontrollera dina installerade säkerhetsverktyg och se till att Facebook listas som en säker och pålitlig webbplats. Du kan också kontrollera statusen för själva Facebook-nätverket från sidan Plattformsstatus (länk i resurser) för att se om några problem rapporteras där.

Ta bort plugins och tillägg

Gå till tilläggshanteraren för din valda webbläsare för att ta bort eventuella tillägg och tillägg relaterade till Facebook som kan störa dess funktion och få din tidslinje att blinka. I Internet Explorer väljer du "Hantera tillägg" på Verktyg-menyn. I Mozilla Firefox öppnar du menyn "Verktyg" och väljer sedan "Tillägg". I Google Chrome finns den relevanta skärmen under "Verktyg" och sedan "Tillägg" på Chrome-menyn. Det är möjligt att det felaktiga tillägget inte är direkt relaterat till Facebook - du kanske vill försöka inaktivera alla tillägg och plugins och sedan återaktivera dem en efter en för att identifiera vilken som är skyldig.

Skanning av skadlig programvara

Om du är säker på att problemet inte är relaterat till din webbläsarprogramvara, är det möjligt att en malwareinfektion orsakar problem - den blinkande tidslinjen kan vara ett skadligt program som försöker visa annonser i webbläsaren eller till och med fånga dina tangenttryckningar för exempel. Se till att dina säkerhetsverktyg är uppdaterade till de senaste versionerna och kör sedan en grundlig genomsökning av ditt system för att leta efter potentiella säkerhetshot. Du kanske också vill installera ett gratis fristående verktyg, till exempel Microsofts säkerhetsskanner eller Spybot Search & Destroy, för ett extra skydd.

Allmän felsökning

Använd den senaste tillgängliga versionen av din webbläsare. De flesta webbläsare har en inbyggd automatisk uppdateringsfunktion, eller så kan du ladda ner uppgraderingar från webbläsarens utvecklare. Dubbelkolla din webbläsares adressfält och bokmärkesgenvägar för att verifiera att du öppnar den officiella Facebook-webbplatsen utan föregående URL-information; adressen bör börja "https", vilket anger att en säker anslutning till Facebook har upprättats.