Hur man sätter in en låt på Tumblr

Miljontals människor runt om i världen använder tjänsten Microblogging och sociala nätverk Tumblr för att skicka musik. Tumblrs lättanvända postningsverktyg gör att du kan dela dina favoritlåtar med dina Tumblr-följare. Du kan också ladda upp dina egna MP3-filer med originalinnehåll och dela innehåll från ljuddelningswebbplatsen SoundCloud.

Ladda upp en ljudfil från din dator

Tumblrs inläggsfunktioner inkluderar ett alternativ för att ladda upp en MP3-fil som inte är större än 10 MB. När du har laddat upp filen kan besökare på din Tumblr-sida spela upp MP3 med Tumblrs inbyggda spelare. Navigera till Tumblr och logga in på ditt konto. Klicka på ikonen "Ljud" från instrumentpanelen. Välj alternativet "Ladda upp" och navigera till platsen på din dator där filen finns för att ladda upp den till Tumblr. När filen har laddats upp till Tumblr kan du lägga till en beskrivning av filen, omslagsbilder och beskrivande taggar. Markera rutan bredvid "Jag har tillstånd att låta Tumblr använda detta under användarvillkoren" ansvarsfriskrivning, förutsatt att detta är sant, och klicka sedan på "Lägg upp" -knappen.

Lägga till en ljudfil från en online-plats

När du är inloggad på Tumblr och väljer "Ljud" -ikonen från instrumentpanelen kan du inkludera en URL till en fil som redan är online. Välj alternativet "Extern URL", skriv eller klistra in URL: n för MP3 i fältet och klicka sedan på "Lägg upp". Du kommer att kunna lägga till en beskrivning, omslag och taggar och måste acceptera Tumblrs användarvillkor för att lägga till MP3 i ett inlägg. Markera rutan bredvid ansvarsfriskrivningen och klicka på "Lägg upp" -knappen för att lägga till filen i din Tumblr-mikroblogg.

Lägga till ljudfiler från SoundCloud och Spotify

När du väljer ljudalternativet för att lägga till en MP3 i Tumblr finns det också ett sökalternativ. Du kan söka efter ljudfiler tillgängliga på online-musikdelningstjänsten SoundCloud och musikprenumerationstjänsten Spotify. När du ser en fil som du vill använda i sökresultaten klickar du på sångnamnet för att inkludera den i din mikroblogg. En inbyggd spelare visas för filen som inkluderar albumbilder plus spår och artistnamn. Du kan också lägga till en beskrivning och taggar. Klicka på "Lägg upp" för att lägga till filen i din Tumblr.

Lägga till ljudfiler från SoundCloud och Spotify

När du lyssnar på ett SoundCloud-spår på webbplatsen klickar du på ikonen Tumblr på webbsidan för att lägga till spåret på din Tumblr-sida. När du använder Spotify-skrivbordsprogrammet kan du skicka en låt till Tumblr inifrån appen. När du högerklickar på en låt och väljer "Dela" har du möjlighet att skicka låten till Facebook, Twitter eller Tumblr och lägga till en beskrivning. Du kan ställa in din Tumblr-kontoinformation i Spotify-appen genom att välja widgetikonen i dialogrutan Dela.