Öppna flera flikar i Google Chrome utan att bromsa ner datorn

Medan du öppnar flera flikar i Googles Chrome Browser hjälper det till med multitasking, kan det också bromsa webbläsaren och leda till en webbläsares krasch. I den här artikeln visar vi dig hur du öppnar flera flikar i Google Chrome Browser utan att bromsa din dator eller drabbas av en webbläsares krasch.

Vad händer när du öppnar flera flikar

Beroende på hur mycket RAM som finns på ditt system kommer du att börja märka att din webbläsare saktar ner och en total minskning av surfkvaliteten när du fortsätter att lägga till nya flikar i Chrome Browser.

Detta händer eftersom varje ny flik som du öppnar i din webbläsare tar upp systemminnet och börjar använda resurserna på din dator.

Öppna flera flikar utan att bromsa ner

Om det verkligen är viktigt för dig att arbeta med flera flikar, kan du använda vissa Chrome-tillägg som har utformats specifikt för att hålla flera flikar öppna utan att påverka din surfupplevelse.

Det finns många tillägg som kan utföra den här funktionen, men vi kommer att använda en Chrome-förlängning som heter "The Great Suspender".

Det här Chrome-tillägget låter dig öppna så många flikar som du vill i Google Chrome Browser utan att använda systemminnet och sakta ner din dator.

1. Öppna webbläsaren Google Chrome på din dator

2. Klicka sedan på ikonen för tre linjer längst upp till höger på skärmen och klicka på Inställningar (se bild nedan).

3. Klicka på Extensions (se bild nedan) från menyn till vänster på skärmen.

4. Klicka sedan på länken Hämta fler tillägg. Detta tar dig till Google Chrome Web Store (se bild ovan)

Obs! Du kommer att se Länka till Chrome Web Store-länken, om detta är det första tillägget som du installerar i Chrome Browser.

5. I Chrome Web Store Sök efter "The Great Suspender" Chrome-förlängning genom att skriva namnet i sökrutan.

6. Chrome-förlängningen bör komma upp på toppen av sökresultaten. Klicka på + LÄGG TILL Chrome-knappen för att installera "The Great Suspender" -tillägg till Google Chrome Browser på din dator.

7. När du har installerat ser du The Great Suspender-knappen bredvid URL-fältet i din webbläsare. Om du klickar på knappen visas en rullgardinsmeny med fyra knappar.


Den första knappen låter dig lossa aktuell flik, nästa knapp låter dig lossa alla flikar i det aktuella fönstret. Den tredje (blå knappen) låter dig ladda alla flikarna i fönstret medan den fjärde knappen tar dig till skärmen Inställningar i The Great Suspender App.

Vad gör den stora hängslen

Great Suspender Extension håller flikarna öppna i din webbläsare, men tar bort innehållet från de inaktiva flikarna för att se till att de oanvända eller inaktiva flikarna inte använder upp minnet.

Låt oss till exempel säga att du vill hålla din e-post (Gmail) öppen medan du försöker få andra saker gjort. Du kan välja att lämna fliken Gmail öppen i tillfälligt tillstånd, medan du inte aktivt letar efter din e-post och kommer tillbaka till andra saker på din dator.

Fliken Gmail förblir öppen på din dator utan att ta upp något systemminne eller andra resurser. Det är först när du går för att kontrollera din e-post att fliken Gmail kommer att bli aktiv och ladda om, så att du kan kontrollera din e-post.

Med Great Suspender Extension kan du automatiskt stänga av flikar efter en viss inaktivitetsperiod (du kan ange tidsgränsen) och det låter dig även vitlista webbplatser som du inte vill att tillägget ska stängas av när som helst.