Hur man förvandlar din telefon till en projektor

Vi stötte på detta DIY-projekt - Hur man förvandlar telefon till projektor på Photojojo. Det här kan vara ett roligt familjeprojekt som du kan göra med dina barn eller så kan du låta dem göra denna DIY-projektor ensam under din vägledning.

Det bästa med detta projekt är att det praktiskt taget kostar ingenting att bygga denna projektor och den roliga delen av det är en bonus! - Du kommer säkert att ha mycket roligt att titta på videor och bilder med din familj och vänner när du bygger den här låga kostnadsprojektorn.

Saker som krävs

Först måste du se till att du har följande artiklar och verktyg till ditt förfogande. Detta kommer att säkerställa att du inte springer runt för saker medan du är i mitten av att bygga din första telefonprojektor.

  • Skolåda
  • Kniv eller fräs
  • Silvertejp
  • Förstoringsglas ($ 1-2)
  • Sharpie eller penna
  • LEGO eller Paperclips
  • 10 - 15 minuter av din tid

Hur man förvandlar telefon till projektor

När du har klargjort dina saker och verktyg kan du komma igång genom att följa stegen nedan.

1. Spåra ett hål: Spåra ytterkanten på förstoringsglaset eller linsen på kortsidan av skoboksen med en penna eller en penna.

2. Klipp ut hålet: Nu när du markerade hålet i steg 1 ovan måste du klippa ut hålet med en kniv eller en lådskärare. Se till att du vidtar alla försiktighets- och säkerhetsåtgärder när du gör detta arbete.

Valfritt: På baksidan av lådan kan du klippa ut ett litet hål för telefonens nätsladd. Så att du kan ladda telefonen utan att ta den ur rutan medan du fortfarande använder projektorn.

3. Fäst förstoringsglaset: Fäst förstoringsglaset antingen på utsidan eller insidan av skoboksen. Tejpa förstoringsglaset och se till att det hålls ordentligt och att det inte finns några hål från vilka ljus kan komma ut.

4. Ställ upp telefonen och förstoringsglaset: Ställ nu upp telefonen med förstoringsglaset. Du måste se till att telefonens skärm är rätt mitt i förstoringsglaset. Med en skarp eller penna kan du spåra två rader hela vägen till skoboxens baksida. Det är här du placerar telefonen i skoboksen.

5. Placera telefonen i skoboksen: Placera telefonen på baksidan av skoboksen, exakt på den plats som du hade markerat i steg 4 ovan. Du kan placera telefonen på ett stativ eller om du inte har ett stativ kan du göra en gratis med LEGO-tegelstenar.

6. Stopp rotation : Om du kan komma ihåg från din fysikklass - Ljuset släpps när det passerar genom en lins, vilket innebär att bilden från din telefon kommer att projiceras upp och ner. Att vända telefonen hjälper inte, eftersom bilden vänder tillbaka till sin ursprungliga orientering.

Det finns emellertid en enkel väg ut - Android-användare kan helt enkelt ladda ner Ultimate Rotation Control-appen medan iOS-användare måste gå till Inställningar> Allmänt> Tillgänglighet och aktivera AssistiveTouch.

Du ser en vit orb> Klicka på orb och gå till Enhet> Rotera skärm.

7. Börja projicera: Du kan nu börja projicera bilder från din telefon. Om projektorn projicerar bilder upp och ner kan du bara vända telefonen och den kommer att projicera den rätt uppåt.

Om stegen ovan inte var tydliga kan du titta på den här videon nedan från Buzzfeed för att få mer tydlighet.

Hur man förbättrar bildkvaliteten

Följ dessa tips om du vill förbättra bildkvaliteten.

  • Stäng av alla lampor.
  • Skruva upp ljusstyrkan till max på din telefon.
  • Tejpa in i skoboksen med en svart kanalband.

Vi hoppas att du gillade den här artikeln och ser fram emot mycket kul att bygga din första telefonprojektor.