iPad-fakta

Apple iPad bröt ut i den personliga elektronikscenen i april 2010 och hjälper till att inleda en ny genre av enheter som kallas en surfplatta. Eftersom det är en relativt ny produkt och en ny formfaktor för datoranordning, kan den grundläggande informationen om iPad gå vilse bland hype.

Historia

Även om Apple släppte iPad först i april 2010 började de preliminära nyheterna och skvaller flera år tidigare. Steve Jobs tillkännagav först iPadn i januari 2010, men Apple är känt för att ha utvecklat en design och strategi för en surfplatta redan 2004. Med mindre än ett år på marknaden har iPad gett upp dussintals elektronik tillverkare att designa och marknadsföra sin egen version av surfplattan.

Marknadsresultat

Apple sålde 300 000 iPads den dagen de först blev tillgängliga. I mars 2011 meddelade Apple att de sålt mer än 15 miljoner iPads under nio månader, genererat 9,5 miljarder dollar i intäkter och fått mer än 90% marknadsandel inom bordsdatorområdet. Den 11 mars 2011 började iPad 2 säljas i USA. Inga officiella försäljningssiffror har ännu publicerats, men vissa analytiker misstänker att försäljningsnumren liknar lanseringen av den ursprungliga iPad.

Modeller

Den första versionen av iPad gav två konfigurationsalternativ. Första valet var lagringskapacitet, med totalt tre alternativ: 16, 32 eller 64 gigabyte internt flashminne. Det andra valet var vilken typ av anslutning som iPad skulle använda. Basmodellen stödde Wi-Fi och den uppgraderade konfigurationen tillät åtkomst över AT & T: s 3G-nätverk med ett undertecknat kontrakt. IPad 2 har identiska alternativ, med tillägg av 3G-åtkomst med Verizon som en extra operatör.

Funktioner

IPad har liknande funktioner som en iPod touch men med en större skärm. Några av dessa inkluderar en enda panel med pekskärmsgränssnitt, en trådlös Wi-Fi- eller 3G-dataanslutning, GPS (3G), accelerometer och både bakåt och framåtvända kameror. Med det inbyggda operativsystemet och de inbyggda apparna kan du lyssna på musik, titta på filmer, fånga både foton och video, spela spel, surfa på Internet och komma åt iTunes App Store för att köpa och ladda ner godkända iPad-applikationer från tredje part.