Hur man hittar modellnumret på min Western Digital externa hårddisk

Western Digital har en robust supportwebbplats för sina externa enheter. Om du behöver drivrutiner, installationsguider, vanliga frågor eller manualer för din enhet hittar du dem på webbplatsen. För att få support för din specifika Western Digital-enhetsmodell måste du dock först hitta enhetens modellnummer. Du kan snabbt hitta denna information på flera ställen.

Kontrollera klistermärket

Kontrollera om din externa enhets modellnummer finns på själva enheten. Leta efter en klistermärke med streckkod på sidan och botten av enheten. Denna klistermärke har ett nummer märkt antingen "MDL" eller "P / N." Det här är din enhets modellnummer. Det borde också finnas en annan kopia av denna klistermärke på lådan som enheten såldes i. Att kontrollera klistermärket är den snabbaste och enklaste metoden för att hitta din enhets modellnummer, men om den är skadad eller oläslig har du andra alternativ.

Enhetshanteraren

Enhetshanteraren är ett verktyg som ingår i Windows-operativsystem som ger en kortfattad lista över all hårdvara som är ansluten till systemet. Högerklicka på det nedre vänstra hörnet av fönstret, klicka på "Enhetshanteraren" i snabbmenyn för att starta verktyget och klicka sedan på pilen bredvid "Diskenheter" för att utöka listan över enheter i den kategorin. Din enhet listas i den här vyn efter modellnummer.

Diskhantering

Diskhanteringsverktyget som ingår i Windows-operativsystem ger en detaljerad titt på alla interna och externa hårddiskar som är anslutna till ditt system. För att komma åt det här verktyget, högerklicka på det nedre vänstra hörnet av fönstret, välj “Diskhantering” från snabbmenyn för att starta verktyget, högerklicka på enhetsnumret som är kopplat till din enhet i den nedre rutan i fönstret Diskhantering. och klicka sedan på "Egenskaper". Din enhets modellnummer visas högst upp på fliken Allmänt.

Diagnos av datalivvakt

Om du inte kan läsa din enhets klistermärke och inte känner dig bekväm att arbeta med Windows-administrationsverktyg, ladda ner Data Lifeguard Diagnostics från Western Digital Support-webbplatsen (se Resurser) och spara den på skrivbordet eller någon annan känd plats på din hårddisk. Dubbelklicka på det nedladdade ZIP-arkivet för att öppna det, dubbelklicka på “WD Drive Manager Setup.exe” för att starta installationsprogrammet, följ anvisningarna på skärmen för att installera verktyget och starta det och acceptera sedan licensavtalet när du uppmanas att göra det. Verktyget listar alla WD-enheter på huvudskärmen, tillsammans med deras serienummer och modellnummer.