Kan jag ansluta en kreditkortsterminal till min mobiltelefon?

Kreditkortsterminaler ger möjlighet att debitera kreditkort. För att kunna använda en kreditkortsterminal måste du först ha ett handelskonto som identifierar dig som en auktoriserad laddare och som ger ett sätt att debitera kreditkortsanvändningsavgifterna. Vissa leverantörer tar en fast avgift medan andra tar ut en procentandel av försäljningen. Du kan ansluta en terminal till en mobiltelefon via Bluetooth, hårdvarutillägg eller med en virtuell terminal.

Handelskonto

För att acceptera kreditkortsbetalningar krävs att du har ett handelskonto. Detta ger ett sätt att spåra de avgifter du gör och de avgifter som din leverantör debiterar dig för varje kreditkortstransaktion. Kreditkortprocessorer är de mellanliggande som kopplar din transaktion till kontona hos de specifika kreditkortsföretagen. Prata med din specifika kreditkortsprocessor, om du redan har en, för lösningar som är specifika för din situation.

Blåtand

Traditionella kreditkortsterminaler som du ser i en detaljhandel finns också i ett trådlöst format som ansluts till en mobiltelefon via en trådlös Bluetooth-anslutning. Detta är en bra lösning om du behöver ha telefonen och terminalen åtskilda med upp till 30 fot. Terminalen använder fortfarande den dataanslutning som tillhandahålls av telefonen för att behandla transaktionerna, men allt som krävs är en telefon med Bluetooth och mobildatafunktioner. Andra mobila lösningar kräver en smartphone som kör Apple iOS eller Google Android-operativsystem.

iPhone

Det finns flera applikationer och enheter som gör att iPhone kan bli en kreditkortsterminal (se "Resurser"). Om hårdvara tillhandahålls kommer den att anslutas till telefonen och en speciell applikation måste laddas ner för att gränssnittet med hårdvaran. Hårdvara gör det möjligt att svepa ett kreditkort, men det finns iPhone-appar som inte behöver svepas. Du kan ladda ner en kreditkortterminalapp till din iPhone som gör att du kan ange kortinformationen manuellt och acceptera avgiften.

Multiplattform

Från och med februari 2011 är Square Up den enda multiplattformslösningen för kreditkortsterminaler för smarttelefoner. Med applikationer för både iPhone- och Android-systemen har du flera alternativ för vilken typ av telefon som gränssnitt med Square Up-hårdvaran och programvaran. Square erbjuder en gratis svepningsenhet som ansluts till din telefon; sedan laddar du ner appen för att göra din telefon till en mobil kreditkortterminal.