Hur man tar bort dokument och data på iPhone och iPad

När du kontrollerar om det lagringsutrymme som tas upp av Apps på din iPhone kan du bli förvånad över att "Dokument och data" tar mycket lagringsutrymme. Låt oss ta en titt på Vad är "Dokument och data" och stegen för att ta bort dokument och data på iPhone eller iPad.

Vad är "Dokument och data" på iPhone

Nästan varje app på din iPhone lagrar appcacheminne, inloggningsinformation, meddelandeshistorik och andra apprelaterade bilagor. För enkelhets skull är all denna information klubbar eller märkt som "Dokument och data" på din iPhone.

Under en tidsperiod kan "Dokument och data" hamna med mycket lagringsutrymme på din enhet och det är inte ovanligt att se "Dokument och data" för några av apparna som tar mer lagringsutrymme än själva appen.

Till exempel har Snapchat-appen på bilden nedan en storlek på 60 MB, men dess "Dokument och data" tar upp 343 MB lagringsutrymme.

Förutom den lokala lagringen på iPhone kommer du också att "Dokument och data" associerade med appar som lagras i iCloud. Därför tillhandahåller vi nedanstående steg för att ta bort dokument och data på iPhone och även på iCloud.

Hur man tar bort dokument och data på iPhone

Det enklaste sättet att ta bort dokument och data på iPhone är att ta bort appar som genererar den största mängden "Dokument & data" från din iPhone och installera tillbaka apparna på din enhet igen.

Även om detta kan låta konstigt för dig, är det för närvarande det enda sättet att ta bort dokument och data på iPhone. iOS erbjuder inte ett sätt att bara ta bort de dokument och data som är kopplade till appen.

För att ta bort dokument och data på iPhone, klicka på Inställningar> Allmänt> iPhone-lagring.

På skärmbilden för iPhone-lagring klickar du på appen som du vill ta bort dess dokument och data på iPhone.

På nästa skärm klickar du på alternativet Radera app längst ner på skärmen (se bild nedan).

På popup-fönstret som visas klickar du på alternativet Radera för att radera appen tillsammans med alla relaterade "dokument och data" från din iPhone.

När du har tagit bort appen kan du när som helst installera tillbaka appen på din iPhone från App Store.

När appen har installerats igen, kontrollera om det lagringsutrymme som den här appen tar upp på din iPhone genom att knacka på Inställningar> Allmänt> iPhone-lagring> Snapchat (appnamn)

Som du kan se ovanifrån bilden har lagringsutrymmet som tas upp av den här appen minskat avsevärt och sjunker från 95, 7 MB till bara 49 KB, när samma app installeras om.

På samma sätt kan du gå igenom andra appar och följa stegen för att ta bort dokument och data som genereras av andra appar på din iPhone.

Obs! Du kan ladda ner oanvända appar för att återställa lagringsutrymme på din iPhone. Om du laddar ner en app raderas emellertid bara det utrymme som tas upp av appen och raderar inte "Dokument och data" som lagras av appen på din iPhone.

Radera dokument och data från iCloud

Som nämnts ovan lagrar Apps "Dokument och Data" på iCloud, förutom att de lagras på din interna lagring på din iPhone.

Ta bort dokument och data från iCloud, öppna Inställningar på din iPhone och tryck på ditt Apple ID.

Klicka på iCloud på Apple ID-skärmen.

Klicka på Hantera lagringsalternativ på iCloud-skärmen.

På nästa skärm ser du en lista över appar på din iPhone tillsammans med mängden lagringsutrymme som tas upp av apparna på iCloud. De appar som använder den största mängden iCloud-lagring kommer att visas högst upp i listan.

Klicka helt enkelt på appen som du vill ta bort dokument och data från iCloud.

Klicka på alternativet Radera dokument och data på appens informationsskärm.

Klicka på Ta bort igen på bildmenyn som visas.

Detta kommer att ta bort dokument och data från iCloud relaterade till den här appen. Du måste upprepa stegen ovan för andra appar för att rensa lagringsutrymmet för iCloud.