Hur man delar foton i Google Photos-appen

Med Google Foton-app kan du skapa delade album som du kan använda för att dela foton med din familj och vänner. Låt oss ta en titt på hur du skapar delade album i Google Photos och delar foton med andra.

Dela foton i Google Photos-appen

Funktionen för att dela fotoalbum med andra i Google Photos-appen kan användas på olika sätt. Låt oss till exempel anta att du åker på semester eller picknick med din familj och vänner. Naturligtvis tar du och andra medlemmar i partiet bilder med sina enskilda kameror.

När du kommer tillbaka från resan kan du ladda upp dina foton till ett delat album i Google Photos och bjuda in andra att ladda upp sina foton till det delade albumet i Google Photos. På det här sättet kan alla se foton som tagits av alla under din gruppresa.

Processen för att dela foton i Google Photos-appen kan delas upp i följande huvuduppgifter.

1. Installera Google Photos-appen på din iPhone eller Android-telefon

2. Skapa ett delat album i Google Photos och lägg till foton till det

3. Bjud in familj och vänner till det delade albumet

1. Installera Google Photos-appen

Om du ännu inte har installerat Google Photos-appen på din iPhone eller Android-telefon kan du göra det nu från följande platser.

1. Från Google Play Store kan du ladda ner Google Photos-appen för Android-telefoner

2. Från App Store kan du ladda ner Google Photos-appen för iOS-enheter

När du har laddat ner och installerat den relevanta Google Photos-appen på din enhet kan du gå till nästa steg för att skapa ett delat album i Google Photos.

2. Skapa delat album i Google Photos

När du har laddat ner och installerat Google Photos-appen är nästa steg att skapa ett delat album i Google Foton med följande steg.

1. Öppna Google Photos-appen på din iPhone eller Android-telefon.

2 . Klicka sedan på ikonen för tre punkter längst upp till höger på skärmen och tryck sedan på Delat album på menyn som visas (se bild nedan).

3. När du klickar på Delat album uppmanas Google Foton att börja välja foton för ditt delade album.

4. Välj Foton som du vill dela med andra genom att knacka på dem. När du är klar med att välja Foton klickar du på nästa länk längst upp till höger på skärmen (se bild nedan).

5. Vänta tills Google Photos laddar upp de valda fotona till det delade albumet.

6. Skriv sedan ett lämpligt namn för det delade albumet och tryck på X-ikonen för att spara det delade albumet (se bild nedan).

Vi har namngivit albumet som "Delat album", du kan kalla det allt annat som passar syftet eller beskriver ditt delade album på ett bättre sätt.

3. Bjud in familj och vänner till det delade albumet

Nu när du har skapat ett delat album i Google Photos är nästa steg att konfigurera delningsalternativen och bjuda in andra till det delade albumet.

1. Öppna Google Photos-appen på din iPhone eller Android-telefon

2. Klicka sedan på fliken Album längst ner på skärmen (om du inte redan är i albumvyn)

3. På nästa skärm ser du alla dina album i Google Photos. Klicka på det delade albumet som du just har skapat.

4. Klicka sedan på menyikonen med tre punkter längst upp till höger på skärmen och klicka sedan på Delningsalternativ i menyn som visas (se bild nedan).

5. På skärmen Delningsalternativ ser du alternativen för att dela album, kopiera länk och samarbeta.

Dela album: När du aktiverar alternativet Dela album kan alla som har en länk till ditt delade album se alla foton som är placerade i det delade albumet och även se alla personer som du har bjudit in till albumet.

Samarbeta: När du aktiverar det här alternativet kan alla som har en länk till det delade albumet kunna ladda upp foton och videor till ditt delade album

Kopiera länk: Tryck på alternativet Kopiera länk kopierar länken till det delade albumet till Urklipp, så att du kan klistra in den här länken i e-post, meddelanden eller någon annan app och skicka den till andra.

När du har konfigurerat delningsalternativen kan du antingen knacka på alternativet Kopiera länk och skicka länken till andra eller trycka på bakåtpilen och återgå till huvudskärmen (se bild ovan)

6. Om du har återvänt till huvudskärmen, klicka på Dela-ikonen som ligger nära det övre högra hörnet på skärmen.

7. Genom att trycka på Share-ikonen öppnas olika delningsalternativ - WhatsApp, Meddelanden App, E-post, Facebook och andra.

Klicka helt enkelt på alternativet Dela som passar dig bäst och följ anvisningarna för att bjuda in familj och vänner till det delade albumet.

Dela befintligt album i Google Photos

Det är inte nödvändigt att skapa ett delat album från början för att dela foton i Google Foton. Du kan också dela ett album som redan finns i Google Photos genom att följa stegen nedan.

1. Öppna Google Photos-appen på din iPhone eller Android-telefon

2. Klicka sedan på fliken Album längst ner på skärmen (om du inte redan är i albumvyn)

3. På nästa skärm ser du alla dina album, tryck på det album som du vill dela med din familj och vänner.

4. Klicka sedan på 3-punktsikonen längst upp till höger på skärmen och tryck sedan på Delningsalternativ i menyn som visas (se bild nedan)

5. På nästa skärm, aktivera delningsalternativen genom att flytta väljaren bredvid Dela album till PÅ-position (se bild nedan)

Om du vill kan du tillåta andra att ladda upp foton till ditt delade album genom att aktivera alternativet att samarbeta (se bild ovan)

6. När du har konfigurerat delningsalternativen efter behov kan du knacka på alternativet Kopiera länk och skicka länken till ditt delade album till alla som du vill dela foton med.