Hur du får din dator att köra som ny

Datorer är långsamma och för att påskynda det krävs ingen raketforskare. Allt du behöver är att ta dig lite tid på dagen för att göra det och din dator körs som ny igen.

Klicka på 'Start', klicka på 'Alla program', klicka på 'Tillbehör' och sedan på 'Systemverktyg'. Klicka på 'Diskrensning' i den här menyn, klicka på 'filer från alla användare på den här datorn och klicka sedan på C: -enheten. Det kan ta några minuter att samla all information som behövs. När nästa skärm kommer upp, markera alla rutor eller avmarkera vad du inte vill ta bort. Det är lättare att bli av med allt om det inte finns saker i din papperskorg som du vill ha senare. Klicka sedan på OK. Det tar några minuter att avsluta. Detta tar bort filerna på dessa platser.

Följ samma steg för att komma till "Systemverktyg": klicka på "Diskdefragmentering" och tryck på "Defragmentera nu." Du kan också schemalägga det för att göra det automatiskt åt dig när som helst eller dag efteråt. Detta flyttar fragmenterade filer till mer effektiva platser för din dator att komma åt den snabbare.

Du kan stänga av oönskade program innan de startar med hjälp av systemkonfigurationen. Klicka på Start-knappen och skriv "msconfig" och tryck på "Enter" så får du systemkonfigurationsmenyn till start. Sedan kan du välja program som du inte behöver köra om du inte startar dem.

Det finns många virus som kan sakta ner din dator så du måste installera bra antivirusprogram för att skydda din dator, tillsammans med att hjälpa till att hålla din dator långsammare. Spionprogram är något som saktar ner din dator mycket om du inte är medveten om det: medan människor har tillgång till vad människor gör på internet, körs det i bakgrunden och du skulle aldrig veta att det var där om det inte saktade ner ner din dator.

När du har gjort allt annat kan du ladda ner en gratis registerrensare eller köpa en online och få den att påskynda din dator. Du kan också göra det själv om du vet vad de olika nycklarna i registret är.