Hur man använder PIP från en iPhone

Bild-i-bild visar två bilder eller videor samtidigt, vanligtvis med en bild som tar upp huvuddelen av skärmen och den andra antingen visas i mindre storlek i ett hörn eller överlagras på huvudbilden. Själva iPhone stöder inte PIP för två olika applikationer eftersom operativsystemet inte stöder äkta multitasking utan istället "stänger av" applikationer i bakgrunden så att du kan återgå till dem utan att förlora data. Flera iPhone-applikationer innehåller dock någon form av PIP-teknik.

Youtube

En form av PIP finns i version 2.0 av Googles YouTube-app. Observera att detta är det nyare YouTube-programmet som du måste ladda ner från App Store, inte den äldre versionen som förinstallerades på vissa iPhones. När du tittar på en video i appen kan du svepa nedåt på skärmen för att minska videovisningen till det nedre högra hörnet. Detta låter dig bläddra och söka i andra klipp och justera spellistor medan du fortfarande tittar på videon. Om du sveper åt vänster från videon återgår det till helskärmsläge.

PIP-kamera

Med den kostnadsfria PIP Camera-appen kan du kombinera två bilder till en. Vad som gör det till ett "riktigt" PIP-verktyg är att det inte fungerar enbart med bilder som redan finns i din kamerarulle (fotobibliotek). Istället kan du kombinera befintliga foton med bilder som du tar med appen. Förutom att bara lägga den överlagrade bilden i ett rektangulärt fönster, tillåter appen specialeffekter, som att visa den överlagrade bilden i en bubbla.

Ögonrapport

Med den kostnadsfria Eye Report-appen kan du skapa bild-i-bild-video. När du har installerat och öppnat appen trycker du helt enkelt på knappen "Spela in" för att spela in en video som vanligt från den bakre kameran. När du är klar med inspelningen kan du sedan spela in en ny video med den främre kameran, som är överlagrad i hörnet av den första filmen. När du är klar kombinerar appen de två inspelningarna till en video. En föreslagen användning för appen är att filma lite film (till exempel en demonstrationsmarsch) och sedan filma dig själv med en kommentar till filmen och skapa en nyhetsvideo.

VideoPane

VideoPane är ett verktyg som endast är tillgängligt för jailbreakade iPhones. När du har installerat VideoPane ser du en ny knapp när du spelar upp en video via ett program som YouTube eller Netflix. Genom att trycka på den här knappen "lossas" videon och spelas upp i ett litet fönster som du kan flytta runt på skärmen medan du fortfarande kan komma åt resten av din telefon i bakgrunden. Det är till och med möjligt att ha två eller flera videor som spelas samtidigt på detta sätt, även om detta begränsas av telefonens processorkraft. Observera att även om jailbreaking är lagligt upphäver det din iPhones garanti och kan öka risken för prestanda eller säkerhetsproblem.