Vad händer om jag bjuder på något på eBay och inte vill ha det längre?

När du bjuder på eBay ingår ett avtal om att köpa artikeln om du vinner auktionen. Att följa med på köpet är din skyldighet enligt eBays regler. För att undvika skada på ditt eBay-rykte kan du använda proceduren för återkallande av bud om omständigheterna som tillåter det gäller, eller begära att säljaren annullerar beställningen.

Återkalla ett bud

Om auktionen fortfarande pågår tillåter eBay återkallande av bud under tre omständigheter. Ingen av dem beror på att du inte längre vill ha artikeln, såvida inte säljaren ändrade listan. Om du trodde att du bjöd på en äkta gizmo och säljaren ändrade det till en reproduktion gizmo, dra tillbaka ditt bud med formuläret eBay tillhandahåller. Du kan också dra tillbaka ett skrivfel i ditt bud, till exempel $ 500 istället för $ 50, eller om säljaren inte kan nås. För att dra tillbaka ett bud om inget av dessa gäller, kontakta säljaren och fråga artigt om du får återkalla. Många som säljer på eBay är serviceinriktade och kommer att förstå när du är ärlig och artig.

Avbryta ett köp

Rådgivningen i eBays hjälpcenter för att backa ut att köpa det du vann på eBay är att kontakta säljaren. Om säljaren är villig att avbryta transaktionen räknas det inte mot dig. Om inte, och du betalar inte för ett objekt du vann på eBay, registreras det mot dig i ditt rykte. Upprepade brott kan leda till att ditt konto förloras. Det är bra att lämna positiv feedback till en säljare som är till hjälp när du gör ett misstag.