Kan du hantera en Facebook-sida via TweetDeck?

Twitter-klienten TweetDeck erbjuder endast ett begränsat antal Facebook-funktioner. Dessa inkluderar att kunna posta på din Facebook-sida, men det erbjuder inte verktyg för att hantera något av innehållet eller göra några ändringar i ditt konto. TweetDeck finns som en gratis online- eller stationär app.

Skapa en Facebook-länk i TweetDeck

Öppna TweetDeck-webbappen eller skrivbordsappen. Du uppmanas att skapa ett nytt konto för att hålla dina inställningar synkroniserade och autentisera din identitet. Med detta gjort kan du associera Twitter- och Facebook-konton till ditt TweetDeck-konto från sidan Konton i dialogrutan Inställningar. Alla Facebook-sidor som du är administratör för kan skickas till av TweetDeck utöver din personliga Facebook-tidslinje.

Konfigurera TweetDeck från Facebook

Klicka på "Kontoinställningar" på Facebook-webbplatsen i rullgardinsmenyn under kugghjulsymbolen i verktygsfältet och välj sedan "Appar". Klicka på "Redigera" genom TweetDeck-posten i listan för att konfigurera inställningarna för TweetDeck-appen. Tillgängliga alternativ inkluderar synligheten för inläggen som skickas från TweetDeck (du kan ställa in dessa som "Offentliga" eller begränsa dem till "Only Me", till exempel). Du kan också hantera vilken av dina Facebook-sidor som TweetDeck kan skicka till härifrån.

Inlägg från TweetDeck

Klicka på komponerings-knappen (en fjäderfjäder) inifrån TweetDeck och ett nytt fönster visas så att du kan ange din uppdatering. Det här fönstret visar märken för alla dina anslutna konton, inklusive ditt personliga Facebook-konto och alla tillhörande sidor. Välj alla konton och sidor som du vill skicka uppdateringen till innan du klickar på "Tweet". Du kan skicka till din personliga Facebook-tidslinje, en av de sidor du hanterar eller båda samtidigt. Det finns inga ytterligare alternativ för att hantera eller konfigurera dina Facebook-sidor via TweetDeck-gränssnittet.

Lägga till Facebook-kolumner

TweetDeck-layouten är baserad på en följd av kolumner, och du kan visa två typer av Facebook-kolumner om det behövs - Nyhetsflöde och aviseringar. Båda dessa kolumner hämtar data från ditt personliga Facebook-konto snarare än några officiella sidor som du kan vara administratör för. Klicka på kolumnen "Lägg till knapp" i TweetDeck för att skapa en Facebook-relaterad kolumn - genom att klicka på en post i en av kolumnerna öppnas ett nytt webbläsarfönster som visar innehållet i fråga på Facebook-webbplatsen.